Schaamhaar tussen je tanden?

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk of opwindend? Welke rol speelt lingerie hierin, of de hoeveelheid schaamhaar? En maakt het nog uit hoe je ruikt, daar beneden? Maar liefst 373 vrouwen gaven hierover hun mening, in een Amsterdams vrouwencafé en online. 

Toen ik aan dit artikel begon, had ik niet alleen dagenlang het liedje Kaal of kammen van de rapper Extince in mijn hoofd, maar voerde ik ook ineens talloze gesprekken over schaamhaar en lingerie. Aangezien ik natuurlijk geen énkel taboe heb (of doe alsof), gaf ik eerlijk antwoord op de vraag waarover mijn volgende artikel zou gaan - ik ga niet nog eens de kast in! De eerste met wie ik erover sprak was mijn schoonvader. Ik wist nog maar net waarover ik ging schrijven, dus hakkelde terughoudend: "Ehm… misschien niet ieders favoriete onderwerp… schaamhaar." Hij keek even peinzend voor zich uit en zei toen meelevend: "Tja, lastig… Daar is natuurlijk de laatste tijd al zóveel over geschreven." Hij vond het niet ongemakkelijk, lachte me niet uit. Hij leek zich daarentegen slechts af te vragen wat ik nog toe zou kunnen voegen aan dit veel besproken en misschien zelfs volstrekt gangbare onderwerp. Ook mijn dochter van vijf bleek een prima gesprekspartner: "Ik wil liever dat jullie daar haar hebben. Maar als mensen héél véél hebben, moeten ze het wel een beetje knippen. Net als naar de kapper." Toen ik vervolgens mijn broer appte, om hem te vragen naar zijn mening, dacht hij direct lekker mee. Hij appte dat er allerlei soorten schaampruikjes bestaan, zelfs in de kleuren van de vlag van je land. Die waren, dacht hij, een paar jaar geleden best hot. "Misschien de moeite om in je artikel te beschrijven?" Schaamhaar lijkt de schaamte voorbij. 

Maar nu genoeg over mannen en kinderen – het is interessanter wat vrouwen ervan vinden. Wij vroegen hen in een Amsterdams vrouwencafé onze enquête in te vullen.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden