Vera Bergkamp wint de Zij aan Zij Empowerment Award!

Tijdens het Zij aan Zij jubileumfeest werd dan eindelijk bekend gemaakt wie de Empowerment Award gewonnen heeft! Meer dan 3000 stemmen zijn er (door jullie) uitgebracht, en COC-voorzitter Tanja Ineke had de eer om Vera Bergkamp als winnaar bekend te maken.

De Empowerment Award is prijs die Zij aan Zij ter ere van haar 25-jarig bestaan uitreikt aan de persoon die zich in de afgelopen jaren het meest heeft ingezet voor de zichtbaarheid van LBTI- vrouwen in Nederland. Met een flinke meerderheid is het D66 kamerlid en oud-voorzitter van COC Nederland uit de bus gekomen als nummer 1.

We vragen Vera: Een bekende uitspraak die je vaker gedaan hebt is: Zodra je zichtbaar jezelf bent wordt alles beter. Deze stelling heb je ook gelanceerd bij het COC en D66 neemt het nu ook over. Op welke manier zorg jij ervoor dat je zichtbaar jezelf bent? 'Ik vind het geen verdienste om lesbisch, biseksueel of transgender te zijn. Dat is gewoon wie je bent, dat is je wezen. Maar de belangrijkste vraag is wat je ermee doet. Soms vind ik het ook wel lastig want het is ook maar een etiket en je bent zoveel meer dan dat. Ik ben vrouw, ik ben Amsterdamse, ik ben Kamerlid. Toch merk ik in interviews dat veel mensen het interessant vinden en het vaak ter sprake komt. Soms denk ik ook weleens is dat nu nodig? Maar als mijn bijdrage andere mensen helpt meer zichtbaar zichzelf te zijn dan is dat mooi. Voor mij is dat de motivatie geweest om destijds in het bestuur te komen van het COC.'

Lees het hele interview met Vera Bergkamp in het Zij aan Zij jubileumnummer. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden