Een mapje 'leuk' – Op zoek naar zaad via YouTube

De zoektocht naar donorzaad is niet makkelijk. Scarlet en Joyce, van de populaire vlog Ik Vrouw Van Jou, besloten daarom een oproep te doen via hun YouTube-kanaal. Een grappige video, maar met een serieus doel: het vinden van de juiste zaaddonor.

Het filmpje is binnen de kortste keren 'viral' gegaan en krijgt landelijke aandacht. In de vlog Ik Vrouw Van Jou is het stel heel open over de mooie en moeilijke kanten van het leven. Met een grote groep 'subscribers' op hun kanaal zijn ze dan ook wel gewend aan al die ogen op hun wel en wee, maar zo'n zoektocht naar zaad komt best dichtbij. Het filmpje is al meer dan 100.000 keer bekeken. Zij aan Zij vroeg Scarlet en Joyce: Hoe ervaren jullie het effect?

"We hadden absoluut nooit verwacht dat het zo groots zou worden. We dachten: leuk als het gedeeld wordt en we daardoor misschien wat mailtjes (als in, een stuk of 25) ontvangen. Inmiddels zijn we ruim 450 mailtjes verder en het blijft maar komen. De mailtjes zijn heel divers, van mannen die één zin sturen: 'ik wil wel doneren', tot hele uitgebreide mailtjes van hele leuke serieuze mannen. Het is bizar om te bedenken dat er zoveel mensen bij stil hebben gestaan om wel of niet te gaan doneren, zelfs gezinnen die het tijdens het avondeten hebben besproken." 

Scarlet en Joyce zijn in augustus 2014 begonnen met vloggen en zijn daarmee het eerste Nederlandse lesbische YouTube koppel. 'We zijn gaan vloggen omdat we het beeld van lesbische vrouwen in de media willen veranderen. Ik vind dat er nu nog steeds te weinig bekende lesbiennes zijn. Het zijn toch vooral de homoseksuele mannen die in de spotlights staan en BN-er zijn,' vertelt Joyce in een eerder interview met Zij aan Zij. 'We krijgen ook veel mailtjes van meisjes die dankzij ons uit de kast zijn gekomen en dat onze vlog daarbij geholpen heeft. Het is raar te beseffen dat wat je doet daadwerkelijk grote impact heeft.'

Blijkbaar nog best een taboe 

En impact heeft het. Gelukkig heel vaak positief, maar op het internet kunnen mensen behoorlijk hard zijn. Hoe gaan jullie daarmee om? " We hebben heel veel leuke en positieve reacties gekregen, maar er staan hier en daar inderdaad ook veel respectloze reacties. We proberen hier niet naar te kijken. Het is fijn dat dit soort mensen zichzelf gelukkig wegfilteren en zich niet als eventuele donor aanmelden. Blijkbaar is het anno 2017 nog best een taboe." 

450 reacties, dat is veel. Zit er wat leuks tussen? "We hopen zeker dat er wat leuks tussen zit! Dat zou op zich toch moeten lukken met 450 aanmeldingen? ;) Beetje bij beetje zijn we de mailtjes aan het filteren, maar je kan je misschien wel voorstellen dat dat een hele klus is. Het mapje "leuk" is al wel gevuld met een aantal potentiële donoren. We proberen in ieder geval iedereen te antwoorden, omdat we het geweldig vinden dat zoveel mannen de tijd hebben genomen om erover na te denken en ons te mailen." 

Meer weten over Scarlet en Joyce? Lees het interview en bekijk meer filmpjes!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden