Beet en De meisjeskleedkamer

Beet - Sietske Scholten

Beet is een indringend en autobiografisch verhaal van Elise en Marjolein. Op het moment dat de vonk tussen de twee geliefde overslaat, is Marjolein net zwanger van haar tweede kind. De liefde lijkt voorbestemd en de twee verheugen zich enorm op het aanstaand moederschap. Maar Marjolein krijgt een miskraam. Terwijl Elise Marjolein door het verdriet van de miskraam loodst, komen bij haarzelf de symptomen van een chronische ziekte terug. Elise werd ooit gebeten door een teek en heeft last van Lyme. Ze leidt ondraaglijke pijnen waartegen, behalve het slikken van morfine,  weinig te doen is.

Er is niet veel ruimte voor vrolijkheid in het verhaal van Marjolein en Elise, wel voor liefde. Het gaat over de keuze voor het leven en wat er gebeurt als het, ondanks de liefde, niet meer leefbaar is.

Beet - Sietske Scholten. Klik hier om het boek te kopen via Bol.com

Uitgeverij Blogroman. ISBN 9789492270054

 

De meisjekleedkamer - Karen Connelly

In het dankwoord vertelt schrijfster Karen Connely dat ze eigenlijk een hele depressieve roman aan het schrijven was, maar ze veranderde van gedachten en schreef een roman over orgastische seks, bloemen en schoonmaken, in die volgorde van belangrijkheid.

Eliza is getrouwd met een vooraanstaand wiskundige, ze heeft twee kinderen en een bloemenzaak voor de elite. Tussendoor zwemt ze. En telt ze de dagen dat ze geen seks heeft gehad.

In de kleedkamer van het zwembad komt ze Shar tegen, een schoonheid die haar erotische fantasieën op hol doet slaan. Shar verleidt haar en er ontstaat een heftige romance. Ondertussen worstelt Eliza met haar ontrouw, de liefde voor haar man én voor Char. Hoe harder haar gemoed knaagt, hoe harder ze het huis poetst.

Het verhaal klinkt een beetje cliché maar de meisjeskleedkamer is een heerlijk boek, met pittige karakters, verrassende wendingen en vooral erg smakelijke erotiek.

De meisjeskleedkamer - Karen Connelly. Klik hier om het boek te kopen via Bol.com

Singel Uitgeverij. ISBN 9789021406350

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden