Hoogstpersoonlijk: Meervoudig genot

"Hoe vaak achter elkaar lukt het dan?" vraag ik haar in het café. "Oneindig", zegt ze achteloos, "maar na een tijdje ben ik meestal wel voldaan en houden we er mee op." Miranda, een 27-jarige lesbische vrouw, vindt dat iedereen over het meervoudig orgasme moet weten. "Ik dacht dat het een sprookje was, een mythe. Eén orgasme krijgen vond ik al lastig genoeg, laat staan dat ik er meerdere of zelfs oneindig veel zou kunnen krijgen. Ik ben nog geen expert, maar dat het mogelijk is, heb ik gelukkig al meerdere malen aan mijn lijf ondervonden."

Het genot, de verbinding met de ander en de energie die ze erdoor krijgt, gunt ze iedere vrouw. "Vandaar dat ik het wil delen", zegt ze met pretoogjes. Dit is haar verhaal.

"Ik dacht dat het een sprookje was, een mythe. Eén orgasme krijgen vond ik al lastig genoeg, laat staan dat ik er meerdere of zelfs oneindig veel zou kunnen krijgen. Mijn vriendinnen hadden het nooit over seks en zelf durfde ik er niet over te beginnen. Toen ik op een avond in een bijna lege treincoupé zat, probeerde ik een luidruchtig groepje vrouwen hardnekkig te negeren. "Ik kom wel tien keer op een avond." Ondanks dat ik er geen snars van geloofde, spitste ik vanaf dat moment mijn oren. Misschien wisten zij toch iets wat ik niet wist. En inderdaad.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden