Lesbische cartoons en een puber van 13

Mijn vader is een vis - Gil van der Heyden

Basti’s moeders huren een huisje aan het strand waar ze in het weekend als gezinnetje lekker de stad uit kunnen zijn. Als slungelige puber vind Basti dit uiteraard te suf voor woorden. Wat is de bedoeling dat hij daar doet? Schelpen zoeken of zo? Daar is hij natuurlijk veel te cool voor. Basti baalt dus en verveelt zich. Gelukkig maakt hij kennis met de lieve bejaarde buurvrouwen die op het strand wonen. En uiteindelijk vermaakt hij zich stiekem best goed in het strandhuisje.

Thuis in de stad wordt Basti voor het eerst in zijn leven verliefd én loopt zijn eerste blauwtje bij de mooie zus van zijn klasgenoot. En dan wordt één van zijn moeders verliefd op een ander.

Mijn vader is een vis is een mooi geschreven jeugdroman. De belevingswereld van de dertienjarige Basti wordt heel geloofwaardig en levendig neergezet. Het gaat over niks en het gaat over alles, precies zoals allerlei kleine dingen heel belangrijk zijn als je een puber van dertien bent. Het belang van de titel ontgaat ons nog even, die wekt de indruk dat de hoofdpersoon bezig zou zijn met de ontbrekende vader in zijn leven, maar daar is in de hele roman toch eigenlijk geen sprake van. Schrijfster Gil van der Heyden schreef al meer dan vijftig kinder- en jeugdboeken.

Uitgeverij Kartonnen Dozen - ISBN 9789490952242 

Bestel dit boek via Bol.com.

 

Huisje tuintje boompje - Vero Beauprez

Vero Beauprez maakt erg grappige cartoons over het huis, tuin en keuken gebeuren in lesboland. Na Pottenkijken en Een pot nat, komt Beauprez nu met Huisje tuintje boompje.  Over de zwarte bril van Alex Vause in Orange is the new black, premenstruele mama’s  en meemoeders en verwarring rondom trendy wandeloutfits. Leuk voor op de koffietafel of lekker gniffelen op het toilet.

Uitgeverij Kartonnen dozen - ISBN 9769490952235 

Bestel dit boek via Bol.com.

Zij aan Zij heeft een topteam journalisten, redacteuren, schrijvers en fotografen en publiceert dagelijks relevante, interessante, spannende, grappige of aangrijpende content. Zo heb je altijd iets te lezen en ben je altijd op de hoogte. Daarnaast houden we een eventkalender voor je bij, kun je de oude magazines tot vijf jaar terug lezen in het online archief, hebben we datingmogelijkhedencontactadvertenties en een forum. Ook hebben we een infopoint, voor o.a. hulp en ondersteuning voor LBT-vrouwen en we bouwen continu aan een encyclopedie, waarin je alle bekende en belangrijke rolmodellenboeken en binnenkort ook films kunt terugvinden.

Dit alles kan alleen met jouw steun. Word nu member, voor 2,95 per maand.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bob Angelo Penning 2020

COC-prijs voor artiest en activist Dolly Bellefleur en Anne Krul, activist en rolmodel voor LHBTI-personen van kleur, uitgereikt tijdens True Colors in Paradiso.

Lees verder

KUT Shirt

Een ode aan de vulva, 'weg met het taboe rondom de vagina'. Grafisch vormgever Trudie Koorstra creëerde het KUT shirt: Het mag gezien worden.

Lees verder

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden