Lesbische beddendood

"Ik was negentien, stapelverliefd en stond in de kroeg met andere mensen 'van de familie'. Ik stroomde over van geluk en liet aan iedereen in geuren en kleuren horen hoe leuk ze was en hoe geweldig wij het samen hadden. De oudste van het stel zei: geniet er maar van, voor je het weet ontstaat er lesbische beddendood. Ik zag een paar mensen knikken, er viel een stilte, snel werd een ander onderwerp aangesneden", vertelt Zaïnab (29).

"Lesbische beddendood, de seksualiteit die verdwijnt in een relatie en het maatjesschap dat ervoor terugkomt, is een woord dat bijna iedereen in de scène wel kent. Het idee van lesbische beddendood vond ik angstaanjagend. Na een vrijpartij met mijn vriendin voelde ik mij verbonden, levendig en blij. Het kon toch niet dat ik dat ter zijne tijd zou moeten inleveren en dat wij –als lesbische community- dat als een gegeven beschouwden?

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden