Lesbische beddendood

"Ik was negentien, stapelverliefd en stond in de kroeg met andere mensen 'van de familie'. Ik stroomde over van geluk en liet aan iedereen in geuren en kleuren horen hoe leuk ze was en hoe geweldig wij het samen hadden. De oudste van het stel zei: geniet er maar van, voor je het weet ontstaat er lesbische beddendood. Ik zag een paar mensen knikken, er viel een stilte, snel werd een ander onderwerp aangesneden", vertelt Zaïnab (29).

"Lesbische beddendood, de seksualiteit die verdwijnt in een relatie en het maatjesschap dat ervoor terugkomt, is een woord dat bijna iedereen in de scène wel kent. Het idee van lesbische beddendood vond ik angstaanjagend. Na een vrijpartij met mijn vriendin voelde ik mij verbonden, levendig en blij. Het kon toch niet dat ik dat ter zijne tijd zou moeten inleveren en dat wij –als lesbische community- dat als een gegeven beschouwden?

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden