Film: Una Mujer Fantástica

A Fantastic Woman: Een ontzettend mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar twintig jaar oudere vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie - is nu ook uitgebracht in Nederland door September Film.

De film is veelgeprezen: hij werd onder andere genomineerd voor de Golden Globes en een Oscar in 2018, én werd bekroond met de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn.

De Chileense actrice Daniela Vega, een transgender-vrouw, 'speelt Marina met een gratie, kracht en veerkracht die machtig is om te zien.' (Hollywood Reporter)

Het verhaal: De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij.

Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de artsen als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. 

Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie -die de relatie nooit heeft geaccepteerd- haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. 

Deze indrukwekkende film kwam op 17 januari uit op DVD.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden