Margriet krijgt eigen talkshow

Volkskrant: 'Wie wordt de nieuwe Matthijs? Dat is de grote vraag in Hilversum sinds Matthijs van Nieuwkerk in augustus bekendmaakte dit seizoen slechts zes maanden De Wereld Draait Door te presenteren. Het antwoord: Margriet van der Linden presenteert vanaf eind april, begin mei een nieuwe talkshow, van 19.00 tot 19.50 op NPO 1. De titel wordt later onthuld.'

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: 'Ik heb nadrukkelijk om een vrouw gevraagd, maar ik denk echt dat zij de beste kandidaat op die plek is. Margriet van der Linden is een groot talent, een uitgesproken, bijzondere vrouw.'  

Het programma wordt gemaakt door KRO-NCRV en heeft een andere 'tone of voice' dan De Wereld Draait Door, zegt televisiedirecteur van de NPO Frans Klein tegen de Volkskrant. Over de inhoud wil Klein nog niks zeggen. 

In 2015 stond Margriet van der Linden op de cover van Zij aan Zij. We hebben haar toen uitgebreid geïnterviewd over 'Wie is de Mol', de Pride Photo Award en haar boek: De liefde niet. Het interview lees je hier, meer over haar boek vind je hier.

Meer over Margriet vind je in onze Encyclopedie.

foto: ANP

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden