Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat maakt Ellie Lust - de onverschrokken, droge, kordate politievrouw - zo onweerstaanbaar?

'Ellie wordt meer geraakt dan ze laat zien'

Ellie Lust (51) was gewoon politiewoordvoerder, maar beleeft een tweede carrière: die van publiekslieveling. Nu heeft ze zelfs haar eigen programma, waarin ze meeloopt met agenten wereldwijd. Wat maakt haar zo onweerstaanbaar?

Door: Julien Althuisius – Volkskrant

Ellie Lust zit voor in een patrouillewagen van de Colombiaanse politie. Links naast haar zitten twee politiemannen van de Colombiaanse noodhulpdienst. Ze dragen donkergroene petjes waarop in gouden letters 'policia' staat en kijken stuurs voor zich uit. Ellie Lust ook. Achter het raampje aan haar rechterkant snelt Bogotá, een van de gevaarlijkste steden ter wereld, aan haar voorbij. Drugshandel, ontvoeringen en corruptie zijn hier aan de orde van de dag. Ze draait zich om naar de cameraman, achter in de auto. 'Ze denken waarschijnlijk allemaal: wie is in godsnaam dat blonde mens daar in die politieauto?' Ze kijkt weer even uit haar raam, laat een stilte vallen. Dan draait ze zich weer naar de camera en zegt met een grijns: 'Maar ze leren me nog wel kennen hier.'

In haar nieuwste programma Ellie op patrouille, vanaf volgende week dinsdag te zien op NPO 1, loopt politiewoordvoerder Ellie Lust mee met haar collega's in Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en de Verenigde Staten (San Francisco). Niet als toeschouwer, maar als onderdeel van het team, in lokaal uniform. Drugspanden binnenvallen, mensensmokkel opsporen, achtervolgingen: Ellie Lust is erbij en doet mee. Wie twee jaar geleden genoot van Lusts optreden in Wie is de Mol, staat nog wat te wachten: in Ellie op patrouille toont Ellie Lust zich weer vintage Ellie Lust.

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met dat blonde stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld? En is er nog een andere Ellie Lust dan de Ellie Lust die we zien bij Opsporing verzocht, Wie is de Mol en nu in Ellie op patrouille?

>> Lees het artikel op Volkskrant.nl.

Ellie op patrouille. Vanaf 27 februari, 21.25 uur, NPO 1

Lees meer over het programma en bekijk de trailer!

Foto's: avrotros

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden