Lesbische Elsa in Frozen 2?

Newsmonkey: 'Elsa uit 'Frozen' zou weleens het eerste lesbische Disney-personage kunnen worden. Het nummer 'Let It Go' werd door velen al geïnterpreteerd als een coming-out nummer dus kwam al snel de vraag of Elsa dan ook voor de vrouwen was. En nu lijkt die kans te bestaan.

"Conceal, don't feel, don't let them know, well now they know. Let it go!" De titelsong van Disney-film Frozen zou zeker een coming-out nummer kunnen zijn. Maar ook het levensverhaal van Elsa leest als een coming-out story. Ze werd namelijk afgeschermd van de wereld en mocht niet tonen wie ze écht was. Tot ze besliste om voor zichzelf te kiezen en zich niets aan te trekken van wat iedereen over haar dacht.'

RTL Boulevard: 'Het is alweer vier jaar geleden dat Frozen uitkomt en sindsdien bestaat er al enige tijd op internet discussie over wat er in de nieuwe film gaat gebeuren. Uit deze discussies is voornamelijk gekomen dat de fans vinden dat er meer LGBTQ moet voorkomen in de films. "Omdat niet iedereen hetero is en kinderen een verdraaid en verkeerd beeld van de wereld krijgen als ze nooit homekoppels zien in de films die ze bekijken", schrijven mensen op Twitter met #GiveElsaAGirlfriend.'

'Jennifer Lee, een van de eigenaren van de film, vertelt dat ze deze geruchten ook te horen is gekomen. "Ik hou van alles wat mensen zeggen en denken over onze film. Dat het een dialoog creëert en dat het prachtige personage Elsa zoveel mensen aanspreekt. Het betekent voor ons dat we een deel uitmaken van de gesprekken in de wereld", zegt ze in een interview met de Huffington Post.

Of het zeker is dat Elsa echt een vriendin krijgt in de nieuwe film is niet duidelijk. "We hebben echt tonnen van gesprekken hierover en we zijn zeer gewetensvol over deze dingen. Ik schrijf altijd character-out dus er gaat sowieso iets gebeuren wat niemand verwacht. We zullen zien waar het naartoe gaat."'

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden