Ellie Lust: BN'er of politie?

'Ik heb soms wel te maken met mensen die het lastig vinden.'

Sinds Ellie Lust in de schijnwerpers staat met haar programma Ellie op patrouille, heeft dat consequenties voor haar werk bij de Amsterdamse politie. Half maart werd bekend dat de korpsleiding haar in Rotterdam, achter de schermen, aan het werk zou zetten, vanwege de 'aandacht die ze momenteel genereert'. Staat haar bekendheid het politiewerk in de weg?

De bedoeling is dat ze over een half jaar weer terugkeert als politiewoordvoerder in Amsterdam, maar het lijkt erop dat de korpsleiding daar toch wat twijfels over heeft. En Ellie zelf ook. 'Ik sta op een kruispunt', zei ze vorige week tegen Jeroen Pauw. De politie loslaten is niet zomaar gedaan, het is een deel van wie ik ben. Maar ik ben wel een ingewikkelde, inmiddels. We hebben er gesprekken over, en we gaan er ook goed uitkomen.'

Eind maart meldt Lust dat ze de presentatie van een nieuw seizoen Wie is de Mol? ook best ziet zitten. Ze zegt tegen het AD: 'Ik ben niet gevraagd. Nog niet. Ik weet ook niet of ik op het verlanglijstje van de omroep sta. Maar ik zou het best willen, natuurlijk. Dat zou een mooie kans zijn. Verder lijkt het me niet goed te speculeren over iets dat niet speelt. Ik zit voorlopig nog bij de politie.'

Vanavond zie je de laatste aflevering van Ellie op patrouille. Ze gaat naar Israël, waar ze de constante spanning voelt tijdens een patrouille met de grenspolitie, op zoek gaat naar drugs en mee gaat met een bomeenheid.

Ellie op patrouille - 21.25 op NPO1.

Hier lees je meer over het programma.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden