De essentie van mijn geliefde

'Dit is geen boek dat ik wilde schrijven. Ik wil gewoon mijn vrouw en mijn toekomst terug', zegt Fleur op Facebook. Toch gaat het boek er komen. Fleur Pierets kon kiezen uit vijf uitgeverijen en koos voor Das Mag Uitgevers.

Hier lees je alles over Fleur & Julian en 22 the Project.

Das Mag: Ze zouden trouwen in alle landen waar twee vrouwen dat mogen. Ze verkochten hun hebben en houden. Na het vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later. Fleur Pierets bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven. Om vast te houden aan het leven, een boek tegen het vergeten.

Soms kondig je een boek aan en kun je niets bedenken dat de noodzaak ervan beter verwoordt dan in de woorden van de schrijver zelf. Fleur Pierets:

“Ik probeer de essentie van mijn geliefde te vatten in woorden en bekijk ons leven vanuit elk perspectief. Mijn vrouw als kubistisch schilderij. Bekeken, uitgemeten en geordend. Tot er een vorm overblijft die ik kan meenemen in een teveel aan toekomst.”

Het boek van Fleur verschijnt over een jaar.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden