Hoogstpersoonlijk: De Tuin

Gloria streelt mijn billen. Ik hoop maar dat meneer en mevrouw Schreuder het niet merken. Meneer en mevrouw Schreuder zijn vrienden van Gloria's ouders. Zij zijn sinds hun zestiende samen en nog steeds kijken ze met liefde naar elkaar. Soms vullen ze elkaars zinnen aan of zie je ze communiceren met hun ogen. Het echtpaar lijkt helemaal op te gaan in het gedetailleerd geven van de informatie waarvan zij denken dat wij het nodig hebben. Wij mogen een nacht in hun huis verblijven. We zijn al drie kwartier bezig met het doornemen van de gebruiksaanwijzingen van de sauna, het zwembad en de keuken met de nieuwste gadgets. Gloria's hand steels op mijn lichaam is een aangename afleiding.

'En als jullie vergeten zijn zwemkleding mee te nemen, dan kunnen jullie in deze kast kijken. Ik heb allerlei soorten en maten', zegt mevrouw Schreuder. Met een schuin oog kijk ik naar Gloria, mijn vriendin. Badpakken vindt ze vies, eenmaal nat worden die koud en plakken aan je lichaam. Gloria knikt vriendelijk naar mevrouw Schreuder zonder iets te zeggen. Na een uur lijkt de rondleiding eindelijk tot een einde te komen. 'Gaat het zo lukken meisjes?' Meneer en mevrouw Schreuder kijken van Gloria naar mij, naar elkaar en weer terug. Glimlachend stellen wij hen gerust.

We kijken de auto ongeduldig na totdat hij uit het zicht is. Al rennend trekken we onze kledingstukken uit. We duiken het zwembad in. Het water, de wind en de zon op je lijf voelen, zonder een zwempak, is een genot. Na een paar rondjes te hebben gezwommen, de handstand en de koprol in het water te hebben gedaan, laten we ons uitgeput op de strandstoelen naast het zwembad vallen. Terwijl ik wegdoezel voel ik opeens vlinderlichte kusjes op mijn gezicht. Ik glimlach en draai mijn hoofd om ze beter te kunnen ontvangen. Gloria bijt zachtjes in mijn lip.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden