Bianca & Marijke: Rijkiesbrand

Nieuwe vloggers schieten nog steeds als paddenstoelen uit de virtuele grond. Ook het aantal LBTI-dames die gewapend met een camera hun leven vastlegt groeit gestaag. Zij aan Zij zoekt ze op en sprak deze keer met Bianca en Marijke van Rijkiesbrand.

Op het YouTube kanaal Rijkiesbrand, een samenvoeging van Marijke, Brandwijk en Brand (Engelse term voor merk) zien we het dagelijkse leven van de dames samen met hun 4 maanden oude tweeling Dani en Kato. In de video's vragen ze zich af of je het terras op kan met een Bugaboo Twin kinderwagen en wat je allemaal mee moet nemen als je op vakantie gaat met een tweeling.

Herinneringen maken
'Ik ben begonnen met het maken van video's voor YouTube vanwege de ziekte van mijn moeder. Ze was ongeneeslijk ziek en we wilden herinneringen maken over de laatste periode van haar leven', vertelt Bianca over het ontstaan van het YouTube kanaal Rijkiesbrand. In de periode dat mijn moeder ziek was overleed mijn vader heel onverwachts. Ik merkte dat het maken en editen van deze filmpjes mij een soort van rust en ontspanning gaf. En Marijke doet gewoon mee', voegt ze er lachend aan toe.

Tweeling
'In de periode na het overlijden van mijn moeder waren we druk met andere dingen. In mijn achterhoofd had ik wel het idee dat ik als ik ooit zwanger zou zijn ik dat proces vast wilde leggen op video. Toen de jochies geboren waren zijn we weer begonnen. Marijke: 'We willen met onze video's niet de nadruk leggen op het feit dat we twee vrouwen zijn met twee kinderen'. Bianca: 'Wij zijn niet bijzonder, wij zijn Marijke en Bianca, de ouders van Dani en Kato. Het hebben van een tweeling is heel mooi maar ook heel pittig. 

We zijn nog steeds zoekende want er gebeurt heel veel. Het lijk mij heel leuk om naast het YouTube kanaal een site te hebben om andere ouders te ondersteunen en tips te geven.'

Positieve dingen
Sommige vloggers laten echt alles zien, terwijl anderen daar toch wat voorzichtiger mee zijn. Hoe gaan de dames daarmee om? Hebben ze duidelijke afspraken van wat er wel en niet online komt?  Bianca: 'Bij iedere video zijn we ons heel bewust dat het open en bloot op YouTube staat. Dat is weleens lastig en we zijn nog wat zoekende hoe we het vorm gaan geven. Daarnaast proberen we alleen maar positieve dingen te laten zien.' Marijke: 'Wij plaatsen iedere week een weekendvlog dus het is zeker niet zo dat we ieder moment van ons leven vastleggen en online zetten.'

Breder publiek
Bianca en Marijke kijken ook graag naar een aantal collega-vloggers. 'Wij volgen zelf de vlogs van De Hummeltjes, een gezin uit Groningen met vijf kinderen, waaronder een tweeling die iets ouder is dan Dani en Kato. We hebben elkaar vorige week toevallig voor het eerst ontmoet. Daarnaast kijken we graag naar Ik Vrouw van Jou en Casey Neistat, vooral omdat hij zijn video's op een leuke manier monteert.' In de toekomst hopen de dames dat het kanaal wat groter wordt en dat ze een breder publiek aantrekken. Marijke: 'Jonge meiden of vrouwenstellen die ook zwanger willen worden. Wij hebben dat hele traject al doorlopen en daardoor weten we wat er allemaal bij komt kijken waardoor we goede tips kunnen geven.' Bianca: 'We vinden het vooral leuk om ervaringen vast te leggen en te laten zien dat we met onze kinderen een mooi gezin vormen.'

Hier zie je alle video's op kanaal Rijkiesbrand

*

 

Judith Snijders woont in Amsterdam samen met haar vriendin. Ze studeerde journalistiek en wil graag verhalen vertellen. 'Dat kan via een interview of met een pakkende foto. Mijn droom is om de hele wereld over te reizen om mooie verhalen vast te leggen.'

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop maart 2021

Je ex zal je uit onverwachte hoek confronteren met wat voorbij is, wat is haar boodschap? Het verleden hoeft zich niet te herhalen en de lente komt eraan. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden