Lof voor Claudia

Afgelopen weekend ging de voorstelling in première. NRC noemde haar een van de scherpste politieke cabaretières van onze tijd, vertelt Margriet van der Linden in haar programma Dit is 'M, waar ze Claudia de Breij te gast heeft. Claudia's nieuwe voorstelling #NU is bedolven onder de lovende recensies.

Misschien vindt ze het helemaal niet leuk om nu al de Grand Dame van het Nederlandse cabaret genoemd te worden, schertst Parool. 'De schaterlach komt minder vaak los dan in eerdere voorstellingen, maar er zit genoeg lucht in #NU. Zo beantwoordt ze een vraag op het labeltje van haar theezakje: Van welk van de kleine dingen geniet jij het meest? 'Ja, toch mijn clitoris dan.' (...) In Trouw: 'De Breij zingt als vanouds goed, deels liggend óp de vleugel, en vertelt een vernuftig gelaagd verhaal over de verwarrende tijd waarin we leven.'

'Haar negende is de beste show uit de carrière van Claudia de Breij ', zegt het AD. Een show die tot en met half september al is uitverkocht. De speellijst vind je hier.

Foto's: Breijwerk / Hans Peter van Velthoven

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden