Volle Bloei - Hetty Kleinloog

Volle Bloei vertelt over nieuwe liefdes, nieuwe avonturen en de waarde van vriendschap: Je bent zo oud als je je voelt.

'Misschien kennen jullie me nog wel,' zegt schrijfster Hetty Kleinloog. 'Van 1987 - 2009 was ik creatief leider en schrijver van de lesbische theatergroep Mevrouw Jansen. We hebben destijds avond in avond uit voor uitverkochte zalen (muziek)theaterstukken gespeeld als Bet (van Beeren), Grewel, Blaman, de musical, Soeur Sourire. 

Toen mijn vrouw in 2007 overleed, heb ik nog een afscheidsvoorstelling gemaakt, Oorverdovend Stil; daarna was ik te verdrietig om zonder haar met Mevrouw Jansen door te gaan.'

'Mevrouw Jansen' schrijft een roman

Nu, 11 jaar later, is Hetty terug. En wel met het boek Volle Bloei. Het gerucht gaat dat er op dit boek een vervolg komt, en daar zijn wij erg blij mee. Het is namelijk, naast een aanwinst voor je (roze) boekenkast, een heerlijk boek met personages waar je stuk voor stuk vriendschap mee wilt sluiten.

Vijf vrouwen ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen (en porseleinen honden!) leggen op de graven van hun (al dan niet) geliefde partners. Vrouwen op leeftijd, die nog dromen te verwezenlijken en lessen te leren hebben. Ze nemen een besluit: Ze gaan (over-) doen wat gedaan moet worden. Ze staan elkaar bij in raad en daad, met alle gevolgen van dien en een goed glas wijn op z'n tijd.

Volle Bloei is een boek over ouder worden waar de levenslust vanaf spat. Ouderdom komt met gebreken, maar ook met inzicht, humor en ontwikkelingen die je versteld doen staan, zo blijkt. Het boek leest heerlijk weg, ontroert en is uitermate grappig tegelijk.

Sara Kroos: 'Een verrassend en goed lopend verhaal dat heel erg beeldend geschreven is, erg genoten van dit boek.' 'Een hilarische en ontroerende ode aan vriendschap en het leven', vindt Dieuwertje Blok.

Samengevat: Een boek waar je deze zomer plezier van gaat hebben.

Hetty Kleinloog (1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter en romanschrijver. Op dit moment werkt ze als dialoogschrijver bij Goede Tijden, Slechte Tijden en geeft les aan de Schrijversacademie. Volle Bloei is haar eerste roman voor volwassenen, eerder schreef ze de jeugdroman Vuurwerk.

Volle Bloei wordt uitgegeven door Marmer en is vanaf vandaag verkrijgbaar. (Bestellen kan hier!)

 

Ben je Zij aan Zij- member en wil je het speciaal gesigneerde exemplaar van Volle Bloei winnen? Stuur dan een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl. Wie weet ben jij de gelukkige!

 

*

Reageer:

Recent nieuws:

New York City Pride

De zon scheen, het was warm en er liepen tienduizenden mensen mee, met Billy Jean King voorop. De New York City Pride March trok dit jaar ruim 2 miljoen bezoekers.

Lees verder

Cabaret La Gaîté

Variété is variëteit: Een smeltkroes vol cabaretiers, muzikanten en variété-artiesten, onder de bezielende leiding van de legendarische Abraham Tuschinski.

Lees verder

'Ik word niet beter!'

Hoogstpersoonlijk: In the end it will (not) be fine. 'Ze deed de deur open en de twinkeling in haar ogen was weg. Ze gaat het uit maken, dacht ik gelijk.'

Lees verder
Meer nieuws