Volle Bloei - Hetty Kleinloog

Volle Bloei vertelt over nieuwe liefdes, nieuwe avonturen en de waarde van vriendschap: Je bent zo oud als je je voelt.

'Misschien kennen jullie me nog wel,' zegt schrijfster Hetty Kleinloog. 'Van 1987 - 2009 was ik creatief leider en schrijver van de lesbische theatergroep Mevrouw Jansen. We hebben destijds avond in avond uit voor uitverkochte zalen (muziek)theaterstukken gespeeld als Bet (van Beeren), Grewel, Blaman, de musical, Soeur Sourire. 

Toen mijn vrouw in 2007 overleed, heb ik nog een afscheidsvoorstelling gemaakt, Oorverdovend Stil; daarna was ik te verdrietig om zonder haar met Mevrouw Jansen door te gaan.'

'Mevrouw Jansen' schrijft een roman

Nu, 11 jaar later, is Hetty terug. En wel met het boek Volle Bloei. Het gerucht gaat dat er op dit boek een vervolg komt, en daar zijn wij erg blij mee. Het is namelijk, naast een aanwinst voor je (roze) boekenkast, een heerlijk boek met personages waar je stuk voor stuk vriendschap mee wilt sluiten.

Vijf vrouwen ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen (en porseleinen honden!) leggen op de graven van hun (al dan niet) geliefde partners. Vrouwen op leeftijd, die nog dromen te verwezenlijken en lessen te leren hebben. Ze nemen een besluit: Ze gaan (over-) doen wat gedaan moet worden. Ze staan elkaar bij in raad en daad, met alle gevolgen van dien en een goed glas wijn op z'n tijd.

Volle Bloei is een boek over ouder worden waar de levenslust vanaf spat. Ouderdom komt met gebreken, maar ook met inzicht, humor en ontwikkelingen die je versteld doen staan, zo blijkt. Het boek leest heerlijk weg, ontroert en is uitermate grappig tegelijk.

Sara Kroos: 'Een verrassend en goed lopend verhaal dat heel erg beeldend geschreven is, erg genoten van dit boek.' 'Een hilarische en ontroerende ode aan vriendschap en het leven', vindt Dieuwertje Blok.

Samengevat: Een boek waar je deze zomer plezier van gaat hebben.

Hetty Kleinloog (1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter en romanschrijver. Op dit moment werkt ze als dialoogschrijver bij Goede Tijden, Slechte Tijden en geeft les aan de Schrijversacademie. Volle Bloei is haar eerste roman voor volwassenen, eerder schreef ze de jeugdroman Vuurwerk.

Volle Bloei wordt uitgegeven door Marmer en is vanaf vandaag, 8 juni, verkrijgbaar. (Bestellen kan hier!)

 

Ben je Zij aan Zij- member en wil je het speciaal gesigneerde exemplaar van Volle Bloei winnen? Stuur dan een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl. Wie weet ben jij de gelukkige!

Edit: De winnaar heeft inmiddels bericht gehad. Veel leesplezier, Ingrid!

 

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden