Hannah Gadsby: Nanette

Heb je Nanette al gezien? 

De Belgische krant De Morgen kopt: 'De lesbische comédienne die het genre op zijn kop zet', en de Volkskrant geeft Hannah Gadsby vijf sterren: 'Nanette heeft een precies uitgedachte balans die het geheel zo overtuigend maakt'. Nanette is de naam van de show en nu Netflix-special waarin Gadsby breekt met de regels en conventies van comedy. 

De media vallen over elkaar heen om Gadsby lof toe te zingen en vragen zich meteen af: Zorgen lesbische vrouwen voor een revolutie in comedy? The New York Times vindt haar 'een belangrijke stem', de Volkskrant noemt haar show knap, vlammend en verrassend. De voorstelling maakt een hoop los bij de kijker, door Hannah Gadsby's wrange humor over haar geaardheid, haar kritiek op comedy ('Weet je wat zelfspot betekent als het van iemand komt die zich toch al in de marges van de samenleving bevindt? Dan is het zelfvernedering.') en vlammende monologen en aangrijpende verhalen, mét genoeg te lachen. Een overtuigende balans.

Hannah Gadsby is 40 jaar oud, groeide op in een conservatief dorp op Tasmanië (waar ze meer wist over eenhoorns dan over lesbiennes) en toerde in 2017 de wereld over met haar show Nanette. Nu het programma te zien is op Netflix, is ze doorgebroken bij het grote publiek.

*

Meer comedy? Lees 'Lesbische humor in de vingers' hier!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden