Chris Pureka

'Zelden kom je een artiest tegen die zoveel emotie in haar songs weet te leggen en je met elk gezongen woord weet te raken. Nu maar hopen dat Pureka met dit album een groter publiek weet te bereiken.'

De muziek van singer-songwriter Chris Pureka pakt je bij het beluisteren meteen bij de kladden. Het meesterlijk vibrato in haar stem, de prachtige teksten en de instrumentale omlijsting zijn van uitzonderlijke klasse. Bezieling en intensiteit zijn de steekwoorden voor de muziek van deze uit New England afkomstige dame. Een unieke kruising tussen Patty Griffin en Gillian Welch, maar wie je vooral hoort is Chris Pureka.

 

Vanaf vrijdag 31 augustus tourt ze door Nederland.

 

Chris Pureka verhuisde van Massachussetts naar Portland, Oregon waar deze feministische biologe en singer-songwriter zich aanzienlijk meer thuis voelde. Die reis inspireerde haar tot de songs op haar laatste magnifieke en verslavend goede album 'Back in The Ring'. Haar songs zijn intens en aangrijpend en gejaagd met een rauw randje en indrukwekkend gitaarwerk. Ze doen beurtelings wel wat denken aan Mary Gauthier, Gillian Welch, Awna Teixeira, Ani Difranco en Gregory Alan Isakov. Chris Pureka heeft iets duisters en desolaats in haar muziek net als de eerder genoemde muzikale raakvlakken die hun muziek ook schilderen op een soortgelijk pallet. Die bijzonder sfeer in haar muziek en het feit dat ze ook wel echt iets te vertellen heeft in haar songs leverde haar dan ook een uitnodiging op voor het VPRO programma Vrije Geluiden vorig jaar.

 

'Love songs for girls' – een VPRO-interview vorig jaar in Utrecht:

'Back In The Ring bevat 11 pareltjes waar de schoonheid vanaf druipt, songs die bij elke luisterbeurt steeds meer weten te beklijven. Zelden kom je een artiest tegen die zoveel emotie in haar songs weet te leggen en je met elk gezongen woord weet te raken. Nu maar hopen dat Pureka met dit album een groter publiek weet te bereiken.' - Ricardo van der Veld, Muzine

 

~ WIN WIN WIN ~

Zij aan Zij mag 2x2 kaartjes weggeven voor het concert van Chris op woensdag 5 september in de Q-factory Amsterdam. Wil jij kans maken om Chris live te zien EN ben je Zij aan Zij – member? Stuur dan een mailtje naar members@zijaanzij.nl (vermeld je klantnummer en/of postcode) en wie weet ben jij er woensdag 5 september bij!

 

 

Meer video's en de tour-agenda details vind je hier.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden