Het clitorisboek

Over het grootste raadsel van het vrouwelijk lichaam.

Begin september verscheen Het clitorisboek van Alexandra Hubin en Caroline Michel, bomvol interessante onthullingen over het vrouwelijk geslachtsorgaan, waar veel vrouwen eigenlijk maar weinig over weten. Dit boek maakt een einde aan veel geaccepteerde ideeën over seksualiteit en vertelt alles wat je altijd al wilde weten over de clitoris.

Als mannen een clitoris hadden gehad, zouden ze wedstrijdjes hebben gedaan wie de grootste had, 'm eindeloos hebben nagetekend op de muren van het middelbareschooltoilet en pillen hebben uitgevonden in geval van impotentie of andere problemen. Feit is dat de clitoris, het belangrijkste vrouwelijke genotsorgaan, lang onderdrukt is en te weinig onderzocht en besproken. 

Het clitorisboek is een fris en grappig geschreven boek vol nieuwe weetjes over een verrassend ingenieus en zeer ondergewaardeerd lichaamsdeel. Het bevat geen recept voor een goed seksleven maar biedt wel vele nieuwe inzichten en aanknooppunten waarmee je je eigen seksualiteit opnieuw kunt uitvinden. 

'Het knopje van welbehagen revisited. Eindelijk een begrijpelijk en geestig boek over een door velen ondergewaardeerd orgaan.' Mieke Kerkhof, gynaecoloog en auteur.

Over de auteurs: Alexandra Hubin is psycholoog en seksuoloog, auteur van diverse boeken over dit onderwerp en een vaak geziene gast in de Franse media. Caroline Michel is journalist voor Franse tijdschriften en schrijft veel over psychologie en seks. 

Het clitorisboek wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam en is vanaf nu verkrijgbaar. (< klik hier)

Drie Zij aan Zij- members hebben dit razend interessante boek gewonnen!

Zij hebben inmiddels bericht gehad: Isa, Anita en Nish, veel leesplezier!

Wil jij dit boek niet ook eens grondig bestuderen..? 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden