Alfabet soep: LHBTQIA+

Lea DeLaria noemt zichzelf Queer. Dat dekt de lading beter en heeft een beter effect. 'We zouden een front moeten vormen.'

'De alfabet soep legt de nadruk op onze verschillen in plaats van onze gezamenlijke onderdrukking. Dat is waarom we zo ver weg van elkaar staan. We zijn verschillende groepen, communities, die elkaar niet vertrouwen. We zouden één groep moeten zijn, dat is hoe we verandering teweegbrengen.'

We willen inclusiviteit, maar daar kom je niet door anderen uit te sluiten. De media speelt hier een grote rol in: een vertekend beeld over 'de ander' maakt ons homofobisch, seksistisch en racistisch.

We zouden onze eigen onderdrukking moeten gebruiken om te begrijpen hoe anderen worden onderdrukt.'

Lea DeLaria is hier te gast bij Channel 4. Je kent haar vooral als Carrie (Big Boo) Black uit Orange is the New Black. Wiki: 'Naast actrice is DeLaria ook jazz-muzikante. Haar vader, een jazzpianist, leerde haar zangtechnieken en begeleidde haar gedurende haar beginjaren. In 2001 kwam haar eerste album uit, genaamd Play It Cool. Haar laatste album, House Of David dateert uit 2015 en is een coveralbum van nummers van David Bowie.

Naast haar carrière als muzikante en actrice, is DeLaria ook comédienne. Begin jaren tachtig maakte ze hierin haar debuut. In 1993 presenteerde ze Out There, een special van Comedy Central, waarin uitsluitend homoseksuele comedians stand-up comedy deden.'

 

Lees hier meer over de Alfabet soep.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden