Unieke peuterboekjes

Er verschijnen steeds meer boeken met personages die voorheen weinig tot nooit aan bod kwamen in de literatuur. Was dat wel het geval, dan werd het 'verschil' vaak geproblematiseerd en vormde het de kern van het verhaal (adoptie, handicap, culturele verschillen, holebi-gezinnen...).

Diversiteit was vroeger steeds iets dat opgelost, aangepakt of uitgelegd moest worden.

Dat is in deze boekjes niet het geval. De verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa's en een hond, of twee mama's, een zusje en een poes.

Zo krijgen kinderen in deze boekjes holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven. 

Deze boekjes zijn uit het Spaans vertaald en verschenen in het kader van een Europese samenwerking tegelijk in het Catalaans, Lets, Kroatisch en Tsjechisch.

Bedtijd

Een meisje maakt zich klaar om naar bed te gaan. Maar de hond wil nog spelen! Als haar vaders een verhaaltje voorlezen, grijpt de hond haar knuffel en loopt weg. Iedereen gaat achter hem aan. Na een wilde jacht is iedereen uitgeput, behalve het meisje. Zij is klaarwakker geworden van het avontuur...

Klaarwakker

Een jongetje wordt op een ochtend heel vroeg wakker. Zijn moeders en zijn zusje slapen nog. De kat is wel al wakker. Samen gaan ze naar de keuken om zélf eens ontbijt te maken. Hoe zal dat aflopen...

 

Illustraties: Elina Braslina (1988) is afkomstig uit Letland. Ze illustreerde bijna twintig boeken voor kinderen en young adults, werd in Spanje diverse keren genomineerd en ontving tweemaal de Zelta Abele Award for Book Design (2014, 2015) en de Janis Baltvilks Baltic Sea Region Award (2017). Momenteel werkt ze voor de Letlandse studio Atom Art aan de animatiefilm Jacob, Mimmi and the Talking Dogs.

Auteur: Lawrence Schimel (1971) schrijft in het Spaans en Engels en heeft als auteur en redacteur diverse boeken op zijn naam staan: fictie, poëzie, non-fictie, graphic novels, kinderboeken en zelfs een kookboek. Hij won diverse prijzen waaronder de Lambda Literary Award, de Spectrum Award en de Independent Publisher Book Award. Hij woont in Madrid, waar hij naast schrijver ook werkzaam is als literair vertaler.

 

 Van Uitgeverij Kartonnen Dozen mogen wij drie sets van de boekjes weggeven!

 

Win! Bedtijd en Klaarwakker

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

[Je deelname is niet openbaar en komt terecht bij de redactie. De winnaars krijgen per email bericht.]

 

Bedtijd – 9789490952273 - € 9,95 - Uitgeverij Kartonnen Dozen en EPO distributie

Klaarwakker – 9789490952266 - € 9,95 - Uitgeverij Kartonnen Dozen en EPO distributie

De boekjes zijn ook verkrijgbaar via Bol.com.

 *

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka Singleborrel

Shotjes, 'kletspotten' en singles: Ellen, Natascha, Mirne, Kim, Jeanette, Marilou, Meryem, Elisa, Anna, Nicky, Claudia. Ze waren er allemaal. En allemaal waren ze even leuk.

Lees verder

Season of Love

Laat je meeslepen door de passie van de hoofdpersonen en de spannende romantische ontwikkelingen in deze sympathieke en hartverwarmende queer romcom kerstfilm.

Lees verder

Seksueel geweld bi-vrouwen

Rutgers: 'Nog niet eerder is zo gedetailleerd naar LHB's gekeken. Dit blijkt zinvol; met name in de groep biseksuele vrouwen vallen dan verschillen op.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden