IFFR - tips

International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari t/m  zondag 3 februari. Twaalf dagen lang is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad met de  nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, Masterclasses &  Talks. Ook dit jaar zijn er weer speciale themaprogramma's op het festival waarbij kunst, (nieuwe)  media en film samenkomen. Daarnaast is festivalhart de Doelen dé ontmoetingsplek voor een hapje  en drankje en zijn er live performances, debatten en Q&A's met filmmakers en acteurs. Elke  filmavond wordt afgesloten met Club IFFR, een groot feest met Rotterdamse DJ's in Theater  Rotterdam Schouwburg.    

Het IFFR heeft ook een groot aanbod 'LGBTQ'-films. We lichten er alvast drie voor je uit, meer informatie en het volledige programma vind je op de website van IFFR​. 

Fabiana ​- Brunna Laboissière, Brazil, 2018 

Na dertig jaar als een nomad op de Braziliaanse wegen te hebben rondgereden maakt Fabiana, een  transvrouw en vrachtwagenchauffeur, haar laatste rit voordat ze met pensioen gaat en haar avonturen  achterlaat op de weg. 

 

Knife + Heart​ - ​Yann Gonzalez, Frankrijk, Mexico, 2018 

Parijs, de zomer van 1979. Anne (gespeeld door Vanessa Paradis) regisseert derderangs gay-porno. Nadat haar editor en geliefde Lois  haar verlaat, probeert ze haar terug te winnen door haar meest ambitieuze film tot dan toe te maken.  Dit doet ze samen met haar vlammende sidekick Archibald. Dan wordt een van haar acteurs bruut  vermoord en raakt Anne verzeild in een vreemd onderzoek dat haar leven op zijn kop zet.

 

Rafiki​ - ​Wanuri Kahiu, Kenia, Zuid-Afrika, 2018 

Kena en Ziki zijn twee heel verschillende meisjes die wonen op een landgoed in Nairobi. Wanneer ze  verliefd worden, moeten ze kiezen tussen liefde en veiligheid tegen een achtergrond van roddels,  lokale politiek en ontluikende volwassenheid. De film was gebaseerd op "Jambula Tree", een  bekroond kort verhaal van Monica Arac de Nyeko. 

www.IFFR.com

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden