Waar is het fout gegaan?

'Soms voel ik mij meer alleen in mijn relatie dan toen ik single was', aan het woord is Priscilla (28). 'Soms gaat er een kilheid van mijn vriendin uit die mij vertelt dat zij mij nog maar net tolereert. Ooit was ik haar 'hoofdprijs' nu ben ik iemand waarvan ze niet weet of ze daar nog verder mee wil, maar, vertelt zij mij, dit gevoel heb ik al vaker gehad in onze relatie en dan ging het vanzelf wel weer voorbij.'

Stuurs en star

Priscilla vertelt verder 'Mijn vriendin is de leukste, liefste van allemaal, maar op momenten denk ik dat het beter is om onze relatie te beëindigen. Wij halen het beste en het slechtste in elkaar naar boven. Ze houdt van mij, ik zie het in hoe zij naar mij kijkt, maar soms, wanneer haar blik stuurs en star wordt, weet ik dat haar liefde voor mij tijdelijk is veranderd in aversie. Wanneer haar lip begint te trillen, dan weet ik dat de tranen snel zullen volgen. Sommige mensen houden niet van huilende partners maar ik wel, dan mag ik haar tenminste nog raken met mijn woorden.

Het is wanneer zij die doffe blik in haar ogen krijgt dat ik weet dat ze zich heeft afgesloten voor mij. In mijn hoofd schreeuw ik tegen haar, maar in realiteit blijf ik stil en wacht ik. Ik wacht tot haar kilheid weer is verdwenen en ik weer iets van zachtheid in haar ogen zie.'

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Atria: Pink Tours

'Boze potten en het Lesbisch Prachtboek': De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad. Win kaarten!

Lees verder

Halfgoden

Docu: Valentijn De Hingh reist naar India, waar al eeuwenlang een diep ingewortelde cultuur rondom het derde geslacht bestaat.

Lees verder

Love is for everyone

HEMA vindt dat liefde voor iedereen is en maakte daarom samen met bekende modeontwerpers Viktor & Rolf een limited edition Pride shirt.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond