Overgave - Melissa Brayden

Ana is een hardwerkende en plichtsgetrouwe ballerina die zichzelf weinig uitspattingen veroorloofd. Nathalie is begonnen als student klassiek ballet, maar is overgestapt naar moderne dans en doet waar ze zin in heeft. Tot haar grote verbazing wordt Nathalie gevraagd om te komen dansen bij het gezelschap waar Ana net eerste soliste is geworden. Iets waarvoor Ana heel erg hard heeft moeten werken.

Nathalie wordt tweede soliste en zal met Ana moeten samenwerken. Ana kan haar afkeuring voor Nathalie niet verbergen. Nathalie komt te laat, is gemakzuchtig met oefenen en is toch een goede danseres en dat terwijl Ana heel wat heeft moeten laten om hetzelfde niveau te kunnen bereiken. Maar ondanks het ongemakkelijke gevoel tussen de twee broeit er iets.           

Ana ontdekt een verlangend gevoel in zichzelf waarvan ze het bestaan niet had vermoed en bij het zien van Nathalie groeit dat verlangen. En Nathalie begint die stugge Ana ook steeds meer te waarderen. Als ze besluiten elkaar te helpen met het oefenen voor een nieuwe dans, groeien ze naar elkaar toe en na een passievolle pas de deux vallen ze in elkaars armen. Ze worden vreselijk verliefd, vrijen en voeren elkaar naar hevige hoogtepunten. Er gebeurt echter iets vreselijks waardoor Ana zich van Nathalie afkeert en de relatie stukloopt. Beide danseressen voelen echter dat de passie nog niet weg is, maar de afstand overbruggen lijkt onmogelijk.           

Dit boek heeft een hoog zwijmelgehalte en het zou prima een deel van de bouquetreeks kunnen zijn. Als je ervan houdt, dan moet je dit boek zeker lezen. Het is lectuur om bij weg te zwijmelen met een glaasje, veel chocolade en een zakdoek. En voor lectuur is het zeker niet slecht geschreven. En wat ook heel fijn is, is dat er de nodige erotiek in voorkomt.           

Mij kon het echter niet boeien. Vanaf het begin wist ik hoe het zou gaan eindigen alleen al door de titel. De zijlijnen die in het verhaal worden uitgezet zoals de moeilijke relatie tussen Ana en haar vader en de relatie die Nathalie heeft met Morgan, voegen niet veel toe. Het is voorspelbaar, te bedacht en daardoor saai. Als je ervan houdt om gewoon even te genieten zonder al teveel te hoeven nadenken, dan zeg ik: ga ervoor. Wil je iets diepgravenders, dan zul je echt een ander boek moeten pakken.

Overgave, door Melissa Brayden. Uitgeverij Volt, ISBN: 9789021416380

*

 

 

Eva van der Linden schrijft graag over zaken die haar raken. 'En dan ben ik bij Zij aan Zij aan het juiste adres. Het biedt tegenwicht aan een overdaad van heteroseksualiteit en hetero-agressiviteit in onze maatschappij. We hebben nog veel werk te verzetten om onze plek te veroveren en te behouden en dan heb ik het ook over de literatuur, de wetenschap, sport, mode, alles wat met ons leven te maken heeft. We moeten zichtbaar zijn.'

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden