Volle kracht - Hetty Kleinloog

De Volle-Trilogie vertelt het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden geliefden. Gesterkt door elkaar nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

In het eerste boek, Volle bloei, leer je de vriendinnen kennen: Danny, een rasechte Amsterdamse, wil nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, diplomatenvrouw, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, die altijd voor haar moeder heeft gezorgd, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd.

 

Lees ook: Ons interview met auteur Hetty Kleinloog, naar aanleiding van haar eerste roman: Volle bloei.

 

In Volle kracht verruilen Anneke, Wanda, Lies en Greetje hun vertrouwde Amsterdam voor Canada, waar ze op zoek gaan naar de verloren tweelingzuster van hun vriendin Danny. Het enige aanknopingspunt dat ze van deze Nel hebben, is een ansichtkaart uit 1967 met een adres in Vancouver.

De vier dames reizen dwars door Canada. Ze ontmoeten bijzondere mensen, beleven spannende avonturen en ontdekken dat ze nooit te oud zijn om te leren. Onderweg raken ze geïntrigeerd door het levensverhaal van Canada's meest gevierde kunstschilder Tom Thomson en ze proberen het raadsel rond diens mysterieuze dood op te lossen. Tegelijkertijd komt hun vriendschap – in een camper van nog geen dertig vierkante meter – behoorlijk onder druk te staan.

Damesliefde

Dat de liefde tussen twee van de dames zou opbloeien had niemand kunnen voorspellen. Maar als de vlam eenmaal tussen hen is overgeslagen is er geen houden meer aan.

Volle kracht is een boek vol (lesbische) liefde en erotiek, een roman over samen ouder worden en jong blijven. 

 

"...Eindelijk weer eens sterren gezien. Lies ligt verzaligd, naakt in Wanda's armen. Pas toen haar vriendin haar lippen op die van haar drukte en hun tongen rondjes begonnen te draaien, besefte ze hoezeer ze het zoenen gemist heeft. Ze heeft weleens gelezen dat echtparen na zoveel jaar bijna nooit meer tongzoenden en was er bang voor dat dat bij Wanda en haar ook zou gebeuren.

Ik wil altijd haar minnares blijven, beseft ze terwijl ze met een vinger een lijn volgt, via het zachte, verende buikvlees rond haar navel naar het dwarse streepje boven haar dunne schaamhaar. Zelfs als we getrouwd zijn. 

Uit: Volle kracht

 

Volle kracht is vanaf nu verkrijgbaar, online of in de boekhandels.

Uitgeverij Marmer BV, ISBN: 9789460684296

Win! Een gesigneerd exemplaar van Volle kracht!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden