'Help mij van mijn tieten af'

'Drie jaar heb ik op de wachtlijst gestaan bij de genderpoli. Inmiddels ben ik zes gesprekken verder en wacht ik af of we de diagnostiek fase kunnen afronden en door kunnen gaan met de eerste stap van de behandeling.'

Robin (43) vertelt: 'Niet zo lang geleden zag ik een bericht op Facebook van een non-binair persoon die ik vaag ken van vroeger, met als titel: 'Help mij van mijn tieten af' en een oproep tot doneren. In eerste instantie klikte ik snel weg. Ik kon het niet, ik vond het te kwetsbaar en te zichtbaar, ik kreeg er een naar gevoel van. Het liet mij de dagen daarop niet los en uiteindelijk heb ik gedoneerd. Als bedankje kreeg ik een 'voor' en 'na' foto. Diens lijf was nog onderhevig aan het herstel van de operatie, maar de gezichtsuitdrukking was onbetaalbaar. De combinatie van opluchting, blijdschap en trots straalde ervan af. Ik moest huilen, ik wilde dit ook. Ik snak erna om in de spiegel te kijken en eindelijk mezelf te zien.'

'Door die oproep ging ik nadenken, die vage kennis van vroeger deed natuurlijk niet voor niets een oproep

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder

Gillian speelt Eleanor

Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden