'Help mij van mijn tieten af'

'Drie jaar heb ik op de wachtlijst gestaan bij de genderpoli. Inmiddels ben ik zes gesprekken verder en wacht ik af of we de diagnostiek fase kunnen afronden en door kunnen gaan met de eerste stap van de behandeling.'

Robin (43) vertelt: 'Niet zo lang geleden zag ik een bericht op Facebook van een non-binair persoon die ik vaag ken van vroeger, met als titel: 'Help mij van mijn tieten af' en een oproep tot doneren. In eerste instantie klikte ik snel weg. Ik kon het niet, ik vond het te kwetsbaar en te zichtbaar, ik kreeg er een naar gevoel van. Het liet mij de dagen daarop niet los en uiteindelijk heb ik gedoneerd. Als bedankje kreeg ik een 'voor' en 'na' foto. Diens lijf was nog onderhevig aan het herstel van de operatie, maar de gezichtsuitdrukking was onbetaalbaar. De combinatie van opluchting, blijdschap en trots straalde ervan af. Ik moest huilen, ik wilde dit ook. Ik snak erna om in de spiegel te kijken en eindelijk mezelf te zien.'

'Door die oproep ging ik nadenken, die vage kennis van vroeger deed natuurlijk niet voor niets een oproep

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ziek, zondig en pervers

Conversietherapie of 'homogenezing': een traumatische brainwash voor God en familie-eer. In Nederland is een verbod op deze 'therapieën' eindelijk in zicht.

Lees verder

Ze wil naar een seksfeest

Zij & seks: 'Lijkt het je niet geil, al die lijven om ons heen?' Het riep bij mij het beeld op van een soort slangenkuil vol glibberige vrouwenlichamen.

Lees verder

Stukjes

Mooi en Onontkoombaar: De voorstelling van Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt is met lof ontvangen en nog tot eind maart te zien.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden