Theater: Verte

Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje.

Sara Kroos pakt extra uit met haar nieuwe show: Verte! Met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl met haar topmuzikanten. Met de energieke, stoere aanpak die we van haar gewend zijn, maar ook een nieuwe blik, vrolijk voorbij de zwaarte. Met een geweldige avond voor iedereen die tegen een stootje kan.

Vorige maand ging de nieuwe show van Sara Kroos in première. De reacties zijn lovend: Een 'prachtlanding' en een 'heerlijk programma', noemt de Theaterkrant het. 'Vol humor en zelfspot, puike muziek en scherpe randjes.' En: 'Misschien stond Kroos wel nooit zo ontspannen, zelfverzekerd en vrij op haar podium als in Verte, haar tiende programma, strak geregisseerd door Jessica Borst. Vol dynamiek en voortdurend geestig verhalend banjert ze over het toneel.'

'Kroos toont zich vooral weer een heel goede, beeldende verteller', vindt de Volkskrant, die de voorstelling vier sterren geeft. Verte is niet zwaar, wel hyperpersoonlijk, lezen we in NRC. Sara moet even op gang komen, maar 'gaandeweg rolt er een prachtige avond uit waarin ze ieder onderwerp mooi subtiel met elkaar verknoopt. Dat gebeurt met dynamische liedjes, knap van taal en compositie, en een verhaal dat steeds leidt naar één onderwerp: er wel of niet bij horen en vooral jezelf voortdurend de maat nemen.'

'Ik kan niet iets anders maken, het gaat altijd over wat leeft bij mij. Het is lachen om ons gestuntel, ook in psychisch opzicht. Dat is óók een onderdeel van mij en dus ook van mijn werk. En ik vind het nog steeds het fijnste als mensen om dat onderwerp kunnen lachen. Maar we stuntelen wel op meer vlakken en daar vertel ik ook over. De vorige show ging echt over mij, nu gaat het meer over ons. En dat zal voor meer herkenbaarheid zorgen, vermoed ik. Die titel had ik al tijden in mijn hoofd. Dat heel zware is voorbij, dit is hoe we verder gaan,' vertelt Sara aan het AD.

'Verte is een show als een rollercoaster en als je na afloop naar buiten stapt, ben je lekker door elkaar geschud en kun je er weer fris tegenaan.'

Sara speelt door het hele land. Voor tickets en meer informatie ga je naar www.sarakroos.nl

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden