Movies that Matter 2020

Update 17 maart 2020:

Het Movies that Matter Festival komt dit jaar met een online editie. Door de coronacrisis kan het festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, geen doorgang vinden.

Een selectie van de films, plus waar mogelijk nagesprekken met makers, komt vanaf vrijdag 20 maart online beschikbaar. Movies that Matter Festival werkt samen met Picl, de online zaal van de filmtheaters en Filmhuis Den Haag om het ​​online filmprogramma beschikbaar te maken.

Op moviesthatmatter.nl/festival komt het volledige overzicht van films die online beschikbaar zijn. Er worden mogelijk meer films toegevoegd, dus hou de website in de gaten.

Artistiek directeur Margje de Koning: 'We zijn erg blij dat we op deze manier deze belangrijke films toch voor het publiek beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard hebben we met pijn in het hart het festival met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten moeten annuleren, maar we kunnen nu met Picl een fantastisch online filmprogramma aanbieden.' 

Meer info op de Movies that Matter website.

---

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

Het festival heeft dit jaar drie competitieprogramma's. In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten. Het festival kent verschillende thema's, zoals o.a. FemmeTastic en LGBT+.

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2020 plaats van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 

Het hele programma en de mogelijkheid om kaartjes te kopen vind je op de website Movies that Matter, we hebben er alvast twee films uitgepikt:

 

Deux

Nina en Madeleine houden van elkaar. Dat doen ze al jaren, maar tot nu wist niemand ervan. Als het aan Nina ligt, verandert dat snel. Maar Madeleine is bang om haar kinderen de waarheid te vertellen. Teder liefdesverhaal met fantastisch acteerwerk van Barbara Sukowa en Martine Chevallier.

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie. Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Inmiddels is Madeleine weduwe en maken ze plannen om hun appartementen te verkopen en in Rome te gaan wonen. Maar Madeleine is bang de waarheid te vertellen aan haar bemoeizuchtige dochter Anne en bozige zoon Frédéric, die nog steeds denken dat hun vader haar enige grote liefde was.

Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.

 

Lola vers la mer

Lola en haar vader rijden naar de kust om de as van Lola's moeder te verstrooien. Maar Lola was vroeger Lionel, en haar vader accepteert niet dat ze geen jongen meer is. Road movie van Laurent Micheli (Even Lovers Get the Blues) over ontdekken wat er ligt achter uiterlijke schijn.

Lola is een 18-jarig transgendermeisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola de begrafenis mist. Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. Lola's geslachtsveranderende operatie is gepland over vijf weken. Haar moeder zou betalen, en nu heeft Lola het geld er niet voor.

Als Lola haar moeders as steelt, steelt Philippe de urn weer terug. Hij wil de wens van zijn vrouw vervullen om haar as te verstrooien in de duinen bij de Belgische Noordzee. Lola (een indrukwekkend debuut van Mya Bollaers) heeft gezworen haar moeder niet te verlaten, en samen rijden vader en dochter richting de kust. Met de urn en hun verstoorde verleden tussen hen in, moeten ze in het reine komen met hun verdriet en hun gevoelens voor elkaar.

Meer info en het hele programma vind je op de Movies that Matter website!

 

Ben jij erbij? Zij aan Zij mag kaartjes weggeven!

Win! 2 kaartjes voor Movies that Matter 2020!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Laatste kans! Happiest Season

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar.' De romantische kerstkomedie met Kristen Stewart en Mackenzie Davis verdwijnt binnenkort van Netflix!

Lees verder

Horoscoop december 2021

'Probeer niet al te wanhopig op zoek te gaan naar liefde en aandacht, maar houd je eens wat meer bezig met wat jij zoekt in een vrouw.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Gayer dan verwacht

'Ruim een jaar lang fixeerde ik mij elke maand op alles in de media wat met vrouwen die op vrouwen vallen te maken had. (…) Ook in München blijf nog even fijn in mijn eigen gay bubbel.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden