Hotelkamer

Mel, de vrouw van het schoolplein, getrouwd, net als ik. Een man en kinderen. Mel die me vertelde dat ze soms met vrouwen was. Die in mijn oor fluisterde dat ze een minnaar wilde. Mel die me in verwarring bracht.

Toen ik haar vertelde wat ik voelde, nam ze mijn gezicht in haar handen en kuste me. Haar lippen. Er wakkerde iets in een adembenemende snelheid aan. Bij mij, bij haar. Er was geen houden meer aan. De brieven die volgden. De liefde. Het drama. Mijn hart dat dubbel brak. Gehavend wist ik na precies een jaar aan het slagveld te ontsnappen en me te redden uit het drijfzand waar ik tot aan mijn nek in zat.

En ik ging op zoek naar het pad dat me naar de brug zou leiden waar Judith met haar boeken zat.

 

12. Hotelkamer

Ronald wist van niks. Mel wilde het hem niet vertellen, dat ik mee naar Duitsland zou gaan. Te pijnlijk. Dus of ik ook mijn mond wilde houden tegen Casper, terwijl ik zeker wist dat hij er geen problemen mee had. In tegendeel. 'Zoek nou maar gewoon uit wat je voelt,' zei hij telkens wanneer ik me hardop afvroeg of ik hier wel mee moest doorgaan. Het was zo ingewikkeld. Hij steunde me, alsof hij een collega was. En wat dan, als ik Casper al niets zou vertellen, wat moest ik dan verzinnen? Ook een zakenreisje? Ik ging nooit zomaar op zakenreis voor mijn werk. En wat als Casper dan Ronald op het schoolplein zou spreken? Natuurlijk zouden ze meteen snappen hoe het zat als ze van elkaar hoorden dat wij heel toevallig allebei een paar dagen niet thuis zouden zijn. Voor het werk op reis. Ja, ja. Wie zou dat geloven?

Dus vertelde ik aan Casper dat ik naar Duitsland zou gaan, en dat Mel daar al was. En dat hij niets tegen Ronald moest zeggen. Verbaasd keek hij me aan. Was ik dat, die hem vroeg om keihard te liegen? Ik die altijd zo eerlijk was, en dat ook altijd van hem vroeg? Die was ontploft toen uitkwam dat hij een keer een scheve schaats had gereden? Maar dat deed er nu niet toe. Casper ging akkoord. Hij snapte het wel. Hij snapte het van mij. Niet van Ronald, van Ronald begreep hij niets. Dat hij steeds maar zo vriendelijk bleef, dat hij bij zijn vrouw wilde blijven, dat hij niet wilde scheiden. Waarom werd die man niet woest, waarom leek hij niet verdrietig?

'Mel wordt er ook gek van, dat hij steeds maar zo vriendelijk blijft, niets zegt, niet reageert,' vertelde ik aan Casper. 'Hij blijft maar lief voor haar. Hij brengt bloemen voor haar mee, een reep chocola, een boek als ze somber is. Ze zegt het zelf ook: werd hij maar eens kwaad!'

Ik pakte mijn reistas, mijn kleren, mijn toiletspullen, ik had bij Mel een flesje in haar kast gezien. Een erotische gel, op waterbasis, voor een sensuele ervaring. Ze had het soms nodig, zei ze. Het ging daarmee sneller, het voelde intenser. Ik had hetzelfde flesje bij de drogist uit het schap gepakt. De kassière sloeg het bedrag aan en vroeg me routineus of ik bekend was met het gebruik van een glijmiddel. Ik schudde mijn hoofd en schoot in de lach. Ineens drong het tot me door wat ze me had gevraagd.

'Ik lees de gebruiksaanwijzing thuis wel,' grinnikte ik. Haar wangen werden rood.

Ik zocht op internet naar adviezen hoe kon ik de gel het beste kon gebruiken. Het bleek heel simpel te zijn: even warm wrijven in je handpalmen en dan aanbrengen, waar je maar wilt. Dat moest ik kunnen. Maar wat ik tegelijk op een paar sites tegenkwam, was dat die gel eigenlijk helemaal niet nodig was. Dat het soms zelfs tegenwerkte. Het voorspel, zo las ik, daar draaide het om. De meest gegeven tip was: neem de tijd, doe rustig aan en zorg dat je ontspannen bent.

Op weg naar Duitsland, in de trein, naar de stad die net over grens lag en waar Mel al op haar hotelkamer was, voelde ik mijn ambitie groeien. Hoe dichterbij ik kwam, hoe groter mijn verlangen werd. Vanavond zouden we de tijd nemen. En ontspannen zijn. Ik zou bewijzen dat ze die gel niet nodig had. Misschien wel met haar man, maar niet met mij. Ik zou haar masseren. Ik zou het haar leren. Hoe langzaam en nog langzamer het kan. Ik zou haar wel eens even laten zien wie haar het meest genot zou kunnen geven: ik of haar saaie man.

Ik hoorde een appje binnenkomen en pakte mijn mobiel die ik op de zitting van de lege stoel naast me had gelegd.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden