Onderweg naar jou

Onderweg naar jou gaat wederom over de wens een kind te krijgen en hoe je dat doet als lesbisch stel (zie Nachtouders en Middagzwemmers). Het hoofdpersonage is Kim en zij wil dolgraag een kind, koste wat het kost. Haar partner Céline is in transitie en kan Kim niet zwanger maken, maar geeft Kim wel de ruimte om zwanger te worden.

Tijdens een vakantie op Bali brengt Kim met medeweten van Céline de nacht door met een man met wie ze eerder een kortstondige relatie heeft gehad. Kim wordt zwanger en bevalt van haar zoon Jeroe. 

 

Het boek begint met een proloog waarin Kim tegen haar pasgeboren zoontje fluistert dat het twee werelden in zich verenigt, namelijk Oost en West. Oost refereert hierbij aan het door haar zo geliefde Bali en West aan haar Nederlandse wortels in Brielle en Rotterdam. De band tussen vader en zoon is echter minimaal en Jeroe ziet de Balinese man naarmate hij ouder wordt niet als een vader. De liefde van Kim voor Bali blijft echter.      

Daarna worden in kleine hoofdstukken verschillende verhaallijnen uitgezet. Kim vertelt hoe moeilijk ze het vindt om haar familie te vertellen dat ze een relatie heeft met een vrouw die geboren is als man, hoe haar relatie met haar jongste zus slecht is terwijl dat vroeger niet zo was, hoe haar jeugd was en hoe ze toen al een fascinatie had voor baby's én hoe haar liefde voor Bali is ontstaan. Daarnaast worden in de verhalen vaak muziekstukken genoemd. Met een QR-code die onderaan de bladzijde staat, kun je de muziek opzoeken en beluisteren.

 

Onderweg naar jou is bij tijd en wijle grappig, zoals wanneer Kim haar ouders vertelt dat ze zwanger is. De moeder van Kim schrikt, maar de vader vindt het eigenlijk wel een 'bak'. Of een verhaal uit Kims jeugd. Met Sinterklaas wil ze met alle geweld de zak met cadeautjes voor de voordeur zetten en op de deur bonzen. De zak is echter te zwaar en ze valt waardoor de chocoladeletters uit de zak vallen en onder donkere struiken verdwijnen. De letters blijven  liggen. Het boek is soms ook ontroerend. Als Céline na haar geslachtsveranderende operatie naar huis mag, biedt de vader van Kim aan om haar uit het ziekenhuis op te halen, ook al begrijpt hij niets van de relatie tussen zijn dochter en Céline.

Het boek 'Onderweg naar jou' is verkrijgbaar online.

Elizabeth van Driel heeft veel, heel erg veel, te vertellen, maar ze had keuzes moeten maken of een véél dikker boek moeten schrijven. Ik werd in de proloog op het verkeerde been gezet doordat

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer & mentale gezondheid

LIVECAST: Ervaringen en perspectieven vanuit de LHBTQI+ gemeenschap op mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg. – Pakhuis de Zwijger.

Lees verder

Shirley

Elisabeth Moss speelt de rol van de beruchte schrijfster Shirley Jackson. Zij en haar man, professor Hyman, nemen het jonge koppel Rose en Fred in huis... Deze week in de bioscoop.

Lees verder

Rotterdam Pride 2020

Kunsthal wordt episch centrum van de Rotterdam Pride Conference 2020. De zevende editie van Rotterdam Pride zal een aangepaste maar geen mindere editie worden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden