Jong&Out-app

'Jong&Out is de community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en gender-identiteit ook is.'

De Jong&Out-app is 's werelds eerste app waarmee LHBTI-jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen.

'Jongeren zijn zich vaak al vroeg bewust van hun gevoelens maar kunnen daar in hun eigen omgeving niet altijd over praten,' zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug over de app. 'De Jong&Out-app biedt ze een unieke, veilige omgeving om anderen te ontmoeten, zodat ze er niet alleen voorstaan.'

Uniek en veilig

De Jong&Out-app is wereldwijd uniek ten opzichte van andere ontmoetingsapps omdat strikt wordt toegezien op regels voor een veilige en fijne omgeving voor LHBTI-jongeren. Om te zorgen dat Jong&Out er echt alleen is voor jongeren tot en met achttien, wordt deelnemers bij registratie bijvoorbeeld gevraagd naar hun legitimatiebewijs. Ook zijn er duidelijke huisregels en wordt de app gemodereerd. Dat voorkomt nepaccounts en online pesten. Zo weten jongeren en hun ouders dat veiligheid voorop staat, er gepast met hun gegevens wordt omgegaan en dat de privacy ten alle tijden wordt gewaarborgd.

Contact met duizenden LHBTI-jongeren

De Jong&Out-app biedt LHBTI-jongeren op een eenvoudige en laagdrempelige manier toegang tot de reeds bestaande (online) Jong&Out community. Op de app treffen jongeren duizenden andere LHBTI's tot en met achttien jaar. Ze kunnen er in een veilige omgeving nieuwe vrienden maken en met elkaar praten over coming-out, liefde en gender. Daarnaast organiseert COC's Jong&Out ook offline activiteiten voor LHBTI-jongeren op 23 verschillende plekken in Nederland. De app en de maandelijkse activiteiten worden georganiseerd door jongeren en gefaciliteerd en begeleid door COC Nederland.

 

 

'Een plek waar je volledig jezelf kunt zijn'

De veilige Jong&Out-aanpak wordt door huidige gebruikers van de webcommunity zeer gewaardeerd. 'Ik vond enorm veel steun en lieve berichtjes via Jong&Out. Nadat ik lid was geworden durfde ik eindelijk mijzelf te zijn en voor mijzelf op te komen.'

Ook bekende LHBTI's als actrice Hanna Van Vliet en acteur en presentator Robbert Rodenburg onderstrepen het belang van de app. Ze zetten zich de komende weken als ambassadeurs in voor Jong&Out en de app, tijdens een promotiecampagne die is ontwikkeld door contentmarketingbureau Yune.

'Je seksualiteit ontdekken is iets dat heel leuk kan zijn, maar kan voor jongeren ook eng zijn', zegt Hanna Van Vliet. 'Ik krijg vaak berichten van jongeren die twijfelen over hun seksualiteit. Voor hen kan een dergelijke app echt een oplossing bieden.'

Uit onderzoek blijkt dat LHB-jongeren een minder goede relatie hebben met hun ouders, vaker spijbelen en meer middelen gebruiken zoals sigaretten of drugs. Transgender jongeren worden in vergelijking met hun cisgender (niet-transgender) leeftijdsgenoten veel vaker gepest, hebben meer te maken met emotionele verwaarlozing of mishandeling thuis, een lagere eigenwaarde en meer psychische problemen. Ook doen LHBT-jongeren bijna 5 keer vaker dan gemiddeld een zelfmoordpoging. Ontmoeting met andere LHBTI's kan jongeren veel steun bieden.

 

De app is vanaf nu gratis beschikbaar in alle app-stores en via Jongenout.nl.

 

Meer info & het persbericht vind je op COC.nl.

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Een Zee van Liefde

'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Lees verder

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden