Sexy ode aan vrouwen

Op 11 december komt LÖNA met een nieuwe, sexy single om de koude maanden mee door te komen. 'Girl' is een ode aan de vrouwenliefde. Voor deze single is samengewerkt met producer Marg van Eenbergen en de Zweedse masteraar Martin Ankelius, die ook werkt met artiesten als Tove Lo.

De tweelingzussen Madelon en Danielle van het donkere synthpop duo LÖNA kiezen vaker voor teksten die opvallen en verhalen vertellen van de minorities in de maatschappij. In het geval van 'Girl' gaat het duidelijk over een vrouw die op een seksuele manier over een vrouw zingt. De vorige single 'If I Could Do It Again' sprak zich uit over slut-shaming. Dit nummer is opgepakt door feministische platform en podcast Damn Honey. De eerdere single 'Terrified' beschreef de innerlijke strijd die uit de kast komen met zich meebrengt.

De Scandinavisch klinkende naam LÖNA staat voor de donkere, koude klanken die het duo als een rode draad verweven heeft in elke release. Alhoewel de nieuwe single 'Girl' de warme, sexy vibes heeft, blijven de synthesizers iets verkoelends toevoegen. Massive Attack en Portishead gebruiken vaak dezelfde combinatie en deze vergelijking is dan ook snel gemaakt. Met deze single is samengewerkt met de Zweedse masteraar Martin Ankelius. Hij heeft ook met artiesten gewerkt als Tove Lo en Icona Pop. 

Afgelopen oktober won het duo de T-Strijd in Bergen op Zoom, mede door originaliteit en potentie, aldus de jury. LÖNA gaat een EP uitbrengen waar 'Girl' ook op zal staan. Deze verschijnt in het voorjaar van 2021. 

Wij vroegen LÖNA: Waarom een nummer over de vrouwenliefde?

Met LÖNA willen we graag mensen die anders zijn representeren. Het zou fantastisch zijn als iemand zich minder alleen of minder anders voelt door het horen van onze muziek.

Danielle vertelt: 'Ik weet dat ik dat ook had toen ik mijn seksualiteit aan het ontdekken was. Ik voelde me anders dan anderen en dat was geen fijn gevoel en liet me ook alleen voelen. Dat artiesten over gay zijn zongen, liet me altijd minder alleen voelen en had ook wel een aandeel in de stap zetten om uit de kast te komen.'

Wie was jouw muzikale voorbeeld, wat dat betreft?

'Tegan and Sara. Zij zongen veel over vrouwen en kwamen heel zelfverzekerd over en dat zorgde ervoor dat ik me er ook comfortabeler en zelfverzekerder met mijn seksualiteit ging voelen. Dus wij geloven heel erg dat meer representatie in muziek een aandeel heeft bij individuen om zich meer begrepen te voelen. Met 'Girl' doen we dat voor vrouwen die op vrouwen vallen. Daarnaast hopen we gewoon dat mensen het een sexy nummer vinden! :)'

En dat vinden we zeker!

Vanaf vandaag, 11 december, hoor je de single op Spotify!

Meer weten? check www.lonamusic.com en volg LÖNA via Facebook en Instagram!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden