Queerdisco De Trut is jarig

35 jaar vrijwilligers, legendarische feesten en 'zonder poespas' gin-tonics voor een zacht prijsje. 35 jaar samenkomen op zondag, wilde nachten, queers & dykes only en vieren dat je jezelf mag zijn. 35 jaar subsidie weggeven, krakende katers en niet te vergeten: telefoons uit! Queerdisco De Trut viert haar 35 jarig bestaan.

De Trut is een plek waar je over het algemeen alleen terecht komt als iemand je meeneemt of wanneer er via de beruchte kanalen van mond-tot-mondreclame over wordt verteld. Verstopt achter een zware houten deur op de Bilderdijkstraat, in een oude kelder van de voormalige lettergieterij Tetterode, bevindt zich al 35 jaar deze legendarische queerdisco De Trut.

Een kelder waar sinds jaar en dag op zondagavond rijen voor de deur stonden om binnen te komen. Een plek waar je als LGBTQ-er vrij bent om te zijn en te feesten. Een plek waar je je telefoon beter thuis kunt laten, want de Trut heeft een 'no-phone en no-camera' beleid om de privacy van de bezoekers te waarborgen. Een plek die wordt gerund door bevlogen vrijwilligers die ervoor zorgen dat de Trut, de Trut blijft! Een plek die net als alle horecaondernemingen afgelopen jaar op allerlei manieren heeft geprobeerd te blijven uitdragen waar we voor staan. In het geval van de Trut: een vrijplaats in Amsterdam die haar winst weggeeft aan LHBTQ & HIV gerelateerde projecten.

Lees ook: De geschiedenis van De Trut

Wat een bruisend jubileumjaar had moeten worden met als afsluiting een groots jubileumfeest, is door het alom bekende coronavirus volledig in de soep gelopen. De deuren bleven vooral dicht afgelopen jaar. 

Maar, de Trut zou de Trut niet zijn als zij niet op alternatieve wijze toch probeert zoveel mogelijk geld te verzamelen voor al die belangrijke LHBTQ projecten, in Nederland en wereldwijd. Daarom organiseert de Trut nu in plaats van een mieterse fuif een online fundraiser. 

Normaal gesproken gaat de winst van het feest op zondagavond (en dus jouw drankjes) naar het Trutfonds, die dat vervolgens doneert daar waar dat nodig is, zoals nu in Polen.

De situatie voor LHBTQ+& mensen in Polen is in korte tijd sterk verslechterd! Het Trutfonds gaat hen daarom financieel steunen door vier keer € 3500,00 aan donaties in te zamelen en te schenken aan vier LHBTQI projecten in Polen.

Via de website www.detrut.amsterdam is de laatste stand van de fundraiser te zien, kan er gedoneerd worden, vind je alle informatie over de Poolse organisaties die we willen steunen, kun je felicitatie-filmpjes bekijken en winkelen in de Trut Shop. Ga eens een kijkje nemen en doneer!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

COC Songfestival 2022

De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd is komende zondagmiddag, 9 oktober, in het Patronaat in Haarlem. Wie van de tien inzendingen wint dit jaar de grote finale?

Lees verder

Horoscoop oktober 2022

Pittige ontwikkelingen in je liefdesleven, dramatische momenten in je persoonlijke groei en een turbulente zonsverduistering later deze maand: Wat staat jou te wachten?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden