Ik ben het niet

Morgen, woensdag 10 maart, verschijnt de eerste Emmy Eve single van 2021. Na de goed ontvangen releases van 2020, pakt Emmy Eve nu door met haar verhalende Nederlandstalige popmuziek.
Het nummer ‘Ik Ben Het Niet’ is muzikaal gezien een vrolijke popsong geworden met een serieus thema. Zo vertelt de zangeres en songwriter zelf: 'Het nummer is een ode aan de monogamie. We worden als mens dagelijks zo vaak blootgesteld aan verleidingen via social media, dat het soms gemakkelijker lijkt om je relatie op te geven en weg te lopen met de vleiende woorden en mooie beloftes van een ander.

Iedereen komt ooit in z’n leven eens in zo’n situatie waarbij je iemand tegenkomt waar het leuk mee klikt en heel gezellig mee zou kunnen worden, maar waar je niks mee kan omdat jijzelf of die ander al een relatie heeft. Monogamie is een keuze. Je kunt dus heel bewust voor je relatie kiezen. 'Ik Ben Het Niet' gaat over het maken van die keuze.

Het maakproces

Het nummer werd wederom geproduceerd door Rob Peters en werd dit keer opgenomen in de studio van Huub Reijnders in Haarlem. Dit jaar zullen er meerdere singles verschijnen.
Of daar veel vrolijke noten tussen zullen zitten is nog even afwachten. De songwriter zegt zelf moeite te hebben met het schrijven van vrolijke muziek, omdat vrolijke nummers tekstueel vaak veel minder interessant zijn. 'In dit nummer is de muziek vrolijk, maar brengt het verhaal een serieuze boodschap. Die combinatie van tegenpolen vind ik fascinerend.'

Live repertoire

Ook werkt Emmy Eve samen met haar bandleden aan een live repertoire voor wanneer de podia weer opengaan en er weer live gespeeld kan worden. 'Live merk je toch het beste welke nummers het goed doen en creëer je sneller een band met je publiek doordat er geen digitale lagen meer tussen zitten. Het is de meest eerlijke presentatie die ik van mezelf kan geven. Ik mis het spelen heel erg en heb ontzettend veel zin om straks met een volledig nieuw repertoire én een nieuwe bandbezetting de bühne op te klimmen.' Aldus Emmy Eve.

 

Ik Ben Het Niet is vanaf woensdag 10 maart te beluisteren op alle streaming platformen. Ook zal Emmy Eve op 10 maart live te horen zijn bij Giel Beelen, op NPO Radio 2, waar ze dan ook het nummer Underdog zal zingen. Tune in!

  

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden