Movies That Matter

Het Movies that Matter Festival vertoont tien dagen lang meer dan 60 bijzondere en spraakmakende speelfilms en documentaires. Filmmakers en activisten van over de hele wereld zijn te gast bij verdiepingsprogramma's en Q&A's. Het festival kent drie hoofdcompetities. In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten. Het festival organiseert een uitgebreid educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs en mbo. De beste festivalfilms gaan On Tour langs 17 steden door het hele land. Ook dit jaar staan er weer veel mooie titels op het programma, waaronder ook verhalen waarin vrouwen en liefde centraal staan.

Dilemma of Desire (Maria Finitzo)

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. Maar ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruit ziet. The Dilemma of Desire verandert dat voor eens en altijd. Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis.

 

Forgotten Roads (Nicol Ruiz Benavides)
Teder liefdesportret van de Chileense Claudina, die intrekt bij haar dochter nadat haar man is overleden. Daar wordt ze verliefd op de wereldwijze buurvrouw Elsa. Maar als de dorpelingen gaan roddelen, dreigt haar dochter haar het huis uit te zetten. Mooi gefilmd verhaal over een vrouw die haar liefde herontdekt. 

  

Sex, Revolution and Islam: Seyran Ates (Nefise Özkal Lorentzen)
Persoonlijk portret van Seyran Ates, een moedige en inspirerende vrouw die werkt voor modernisering van de islam. Ze staat onder enorme druk en staat onder permanente politiebeveiliging, maar haar optimisme en liefde overwinnen vele obstakels. Haar belangrijkste boodschap: islam heeft een seksuele revolutie nodig.

 

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2021 plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 april. In festivalhart Den Haag zijn films onder andere te zien in Filmhuis Den Haag en Pathé Buitenhof. Dit jaar is het festivalprogramma ook te zien in verschillende satellietsteden in het land, en natuurlijk ook online. De kaartverkoop ging van start op 1 april, het volledige programma vind je op MoviesThatMatter.nl.

 

Win! Een online ticket voor Movies That Matter!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

*

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden