Voorzitter Bergkamp

Update woensdag 7 april 2021: Vera Bergkamp is met een overtuigende 74 van de 139 stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Het voorzitterschap begint per direct.

---

Vera Bergkamp (D66) stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Zij bindt de strijd aan met zittend voorzitter Khadija Arib en PVV-Kamerlid Martin Bosma. De sollicitatie zal komende woensdag plaatsvinden, tijdens het Kamerdebat. Daarop volgt de verkiezing. Volgens de Volkskrant gaat Bosman het sowieso niet redden: '…hoewel hij door vriend en vijand wordt gezien als de beste technische voorzitter van debatten, zal hij opnieuw kansloos zijn: te veel Kamerleden willen geen PVV’er als uithangbord voor de volksvertegenwoordiging.'

Vera Bergkamp wil, naast de kerntaken van het voorzitterschap, accenten leggen op het versterken van de (informatie-) positie van de Tweede Kamer, de tijdelijke verhuizing van komende zomer begeleiden en het blijvend professionaliseren van de organisatie. Ook noemt ze het belang van meer structuur en voorspelbaarheid in de agenda.

Zij besluit haar brief: '..Ik ben een teamspeler. De voorzitter van de Tweede Kamer is weliswaar het boegbeeld, maar kan dat niet alleen. Als voormalig voorzitter van het COC weet ik uit ervaring dat wie niet kan delen ook niet kan vermenigvuldigen. Daarom zal ik ook investeren in het Presidium. Eén team, één taak.'

Tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen werd Vera Bergkamp (1971) met voorkeursstemmen herkozen als Tweede Kamerlid voor D66, ze staat als derde op de lijst van de partij. Sinds 2012 zit ze in de Kamer, met de huidige portefeuilles corona, langdurige zorg, familierecht, grondwetswijziging Artikel 1 en initiatiefwet wietteelt. Van 2010 tot 2021 was Vera Bergkamp voorzitter van COC Nederland.

 

 

Afgelopen maart stelde zij zich nog eens voor in een filmpje van D66:

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder

The Lesbian Bar Project

De Verenigde Staten telden in 1980 ruim 200 lesbische kroegen, nu zijn dat er nog maar 21. Hoe belangrijk is de Lesbian Bar anno 2021 en hoe overleven ze covid-19?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden