Deel jouw ervaringen

3FM: Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Voelt iedereen zich veilig om in het openbaar zijn/haar/diens geaardheid te laten zien? Hoe vaak pas je bewust of onbewust jezelf aan om maar niet in ongewenste situaties te komen? 3Vraagt zoekt het uit!

Doe mee aan het onderzoek en deel jouw mening/ervaring!

 

Pride 2021

3FM staat in de week van 31 juli t/m 7 augustus geheel in het teken van de 26e editie van Pride. Tijdens de Pride vieren we dat je jezelf mag zijn en wordt er aandacht gevraagd voor de acceptatie en gelijkheid van mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap.

 

Behind my Scene

Aflevering 1: Marijn - Woensdag 21 juli op YouTube NPO 3FM

In deze driedelige YouTube-serie gaat 3FM-dj Timur Perlin met LHBTI+’ers in gesprek over een moment uit hun leven dat zij nooit meer zullen vergeten. Dit moment wordt vervolgens nagespeeld door acteurs. Hoe kijken ze hierop terug en hoe heeft dit ze veranderd? 

Marijn groeide op in de Bible Belt. Hij zat op een reformatorische school waar je absoluut niet uit de kast kon komen als gay. Marijn had een vriendje uit Groningen, die nietsvermoedend dacht dat hij Marijn kon verrassen met een bezoekje op zijn school. Marijn werd op het matje geroepen bij de directeur. Het doet niet alleen Marijn veel om dit moment op het toneel terug te zien, ook bij de acteurs roept het emoties op.

Meer informatie: 3fm.nl/human

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden