'Ik wil 'm nog een keer zien!'

Inmiddels draait de langverwachte film ANNE+ al ruim een week in de bioscopen. Heb jij 'm al gezien? Wij verzamelden wat reacties!

Namens Zij aan Zij was Donya bij de première. Een mooie ervaring, vertelt ze:

'Het voelde heel speciaal om bij de exclusieve première van de ANNE+ speelfilm te zijn in het EYE museum. Ik zag veel bekende gezichten (denk aan Vera Siemons van de Lesbiche Liga, die de film introduceerde, maar ook Georgina Verbaan - die tevens een rol in de film vervult - en Marie Lotte en Nydia van Damn Honey). Je zou denken dat je je op zo'n bijeenkomst van beroemde mensen als 'doorsnee persoon' ongemakkelijk zou voelen; maar het tegendeel bleek waar te zijn.

Er was een hele ongedwongen, gemoedelijke en feestelijke sfeer. Iedereen was hartelijk en open naar elkaar, er werd veel naar elkaar gelachen, ongeacht of je die persoon kende of niet, dat maakte eigenlijk niet zoveel uit. Je vóelde gewoon dat je onder dit gezelschap nooit beoordeeld zou worden om hoe je eruitziet of wie je bent. Deze avond voelde als een viering van vrijheid, acceptatie en heel veel liefde. 

Over de film: Ik huil normaal gesproken niet zo snel tijdens films en ik vind sowieso een film niet zo snel aangrijpend. Ik vind films vaak niet realistisch genoeg, waardoor ik het moeilijk vind om me te identificeren met de personages in de film. Zeker als het gaat om films waarin queer vrouwen worden gerepresenteerd is er nog veel gemis wat mij betreft. Totdat ik de ANNE+ keek. Nog nooit in mijn leven heb ik een film gezien die zó dichtbij kwam, met een hoofdpersonage waarin ik me op heel veel vlakken herken. Anne's relatieproblemen, familieproblemen en haar eigen onzekerheden komen erg overeen met de problemen waar ikzelf vroeger mee heb gezeten (en waar ik soms nog steeds weleens mee worstel). Ik heb wel een paar traantjes weg moeten pinken. Die herkenbaarheid en die representatie die ik vrijwel mijn hele leven heb gemist ontving ik eindelijk tijdens het zien van deze film. Ik geef de film 5 van de 5 sterren!  

Lees ook:

We vroegen een aantal Zij aan Zij lezers wat ze van de film vonden:

Marielle: 'Ik vind Hanna vooral heel leuk om naar te kijken! De film was goed, ik wil 'm nog een keer gaan zien! Met mijn vriendin dit keer, we kunnen er nog wat van leren, haha! Ben blij dat we meer van zulks in de bios zien, en ik hoop trouwens ook op een nieuw seizoen van de serie!'

Carolien: 'Echt, ik had er zo naar uitgekeken, deze film. Ben blij dat het eindelijk zover was en het verhaal was herkenbaar voor mij. Goed gedaan door de makers. Je kan zien dat zij ook queer zijn, op hun eigen manier. Dat werkt toch het beste, als je iets geloofwaardigs wilt maken. Een succes dus.'

Ellen: 'Mooi dat mijn stad ook zo goed in beeld kwam! Leuke film, maakt me verlangen naar de tijd dat ik 20 was. Toch wel veel veranderd in de tussentijd. Gelukkig maar, toen ik jonger was zag je dit echt niet op het witte doek.'

 

 

Wat vond jij van de film? We horen het graag! Laat hieronder je reactie achter.

*

 

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden