Strijder

'Jij hebt alles al gezien, alles al ervaren. Ze komen je niets brengen, dus ga jij het halen. Ook al moet je blijven kloppen op een dichte deur.'

Het COC Songfestival zou dit jaar plaatsvinden op 27 november in Nieuwegein. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om het festival niet door te laten gaan: 'Door de oplopende besmettingscijfers, de nieuwe landelijke maatregelen en de aangescherpte richtlijnen van COC Midden-Nederland moeten wij concluderen dat de organisatie van het festival op dit moment niet mogelijk is.' Meer info hierover lees je op de website van het COC Songfestival.

Foto: Emmy Eve, door Robin Clemens

Heel jammer natuurlijk, ook voor de deelnemers. Zo had Emmy Eve speciaal voor de gelegenheid een nieuw nummer geschreven, genaamd 'Strijder'. De release van het nummer gaat gelukkig wel door! Vanaf nu hoor je 'Strijder' op Spotify, de website van Emmy Eve en YouTube.

''Strijder' gaat over mensen uit de queer community die weten hoe het voelt om anders te zijn', vertelt Emmy Eve. 'Mensen die niet altijd even goed begrepen worden door de omgeving en zichzelf continue moeten verdedigen tegen fysiek en verbaal geweld. Het nummer is echt bedoeld als steuntje in de rug.'

Ook voor de toekomst heeft Emmy Eve mooie plannen: Er wordt veel geschreven en gerepeteerd, met als doel om begin 2022 een EP uit te brengen. 'En ik wil een releaseshow gaan opzetten, maar met alle onzekerheden rondom live evenementen weet ik nog niet helemaal hoe ik dat ga inkleden. Er gaat ieder geval meer Emmy Eve komen in 2022!'

Volg Emmy Eve op Instagram en luister het nummer op de streamingplatforms.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Kannibalisme en Masturbatie

Verwacht het onverwachte: Met deze eerste EP maakt LIONSTORM het persoonlijkste project ooit. Vuige Muis en Skerrie Sterrie touren vanaf nu door Nederland en België.

Lees verder

Vrouwen versieren voor vrouwen

'Het boek dat ik zelf zo graag had willen hebben.' Hoe word je beter in flirten, versieren en daten met vrouwen en hoe word je aantrekkelijkste versie van jezelf? Eline schreef deze praktische gids.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden