Kauffmann & Kauffmann

In december won 'De Zusjes' de Thrillzone award 2021 voor het Beste Nederlandstalig Thriller Debuut (lees hier meer!) en nu zijn het eerste én het tweede deel van de Kauffmann & Kauffmann reeks genomineerd voor 'Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2021' – stemmen kan tot en met zondag 16 januari!

Foto Hetty is gemaakt door Hadewych Veys.

Auteur Hetty Kleinloog ken je van de lesbische theatergroep Mevrouw Jansen, waar ze van 1987 tot 2009 schrijver en creatief leider was. Of je kent haar als scenario- en dialoogschrijver voor Spangas en Goede Tijden Slechte Tijden. Of je kent haar- natuurlijk- van Volle Bloei, Volle Kracht en de meest recente boeken De Zusjes en Nachtwerk. Deze laatste twee titels zijn deel 1 en deel 2 in de Kauffmann & Kauffmann serie, over de zusjes Lisa en Kat die als bedrijfsrechercheurs mysterieuze zaken oplossen in hartje Amsterdam. De boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Marmer.

Lees ook:

Kauffmann & Kauffmann, het verhaal: Kat, de twaalf minuten jongere zus van Lisa, heeft een lastig drugsverleden en daardoor een wankele relatie met Lisa. Als hun vader, de oprichter van Kauffmann Bedrijfsrecherche, de zussen het bedrijf laat overnemen – op voorwaarde dat ze het samen zullen runnen-  zijn ze toch tot elkaar veroordeeld.

Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband in staat om de meest ingewikkelde misdrijven op te lossen. 

In 'De Zusjes' is Lisa tijdens een bedrijfsetentje getuige van een aanslag op de directeur. Daarmee is de eerste opdracht voor Kauffmann & Kauffmann een feit. Wanneer Kat, die het niet zo nauw neemt met de grenzen van de wet, haar zus probeert bij te staan in deze zaak, stapelen de problemen zich op.

In het tweede deel, 'Nachtwerk', wordt de verzorger 's ochtends vroeg dood in het olifantenverblijf aangetroffen en schakelt de directeur van Artis Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche in. Lisa en Kat Kauffmann ontdekken al snel dat de verzorger op het spoor was van diefstal en illegale handel in exotische dieren. Maar wat heeft een agressieve olifantenbul daarmee te maken?

Boek van het jaar

Deze eerste twee delen van de serie Kauffmann & Kauffmann staan (allebei!) op de longlist van Vrouwenthrillers.nl. Stem je ook? Dat kan tot en met aanstaande zondag, via de website vrouwenthrillers.nl! Volgende week wordt de shortlist bekend gemaakt.

Derde deel

Het volgende deel in de serie Kauffmann & Kauffmann zal eind juni verschijnen. Wij kunnen niet wachten!

 

De pers over De Zusjes:

'Wat een verademing is De zusjes! Goed geschreven, een mooi plot en aantrekkelijke personages.' **** — VN D&T gids

'De zusjes is goed geschreven, heeft een mooi plot en aantrekkelijke personages met een behoorlijke diepgang. Door de Amsterdamse achtergrond is de vergelijking met Baantjer al door velen gemaakt. Niet nodig; de zusjes Kauffmann zijn sterk genoeg om op eigen benen te staan.' - Thrillers & zo

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden