Dolfijnen & lesbische seks

Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwelijke dolfijnen een ontwikkelde clitoris hebben waarmee ze genot kunnen beleven, wat kan verklaren waarom ze regelmatig seks met elkaar hebben.

In de studie zijn de genitaliën van 11 vrouwelijke tuimelaars onderzocht (nadat zij een natuurlijke dood waren gestorven). Daaruit bleek dat de clitoris van de dolfijnen vele bloedvaten, zwellichamen en zenuwuiteinden hebben net onder de huid. De onderzoekers concluderen daaruit dat de dolfijnen daarom genot kunnen beleven op eenzelfde manier als een menselijke clitoris werkt.

Een begrijpelijke ontdekking, vindt bioloog en hoofdonderzoeker Patricia Brennan, bioloog uit het Amerikaanse Massachusetts, want het past bij de hoeveelheid seks die dolfijnen hebben. Ze vertelt aan NewScientist dat dolfijnen vaak seks hebben als sociale bezigheid, niet alleen om zich voort te planten. Dat de clitoris functioneel is vindt ze daarom een logische conclusie. Ze vult aan: 'Niet alleen hebben ze het hele jaar door seks met elkaar voor de lol, er wordt geen onderscheid gemaakt in geslacht. Zo stimuleren de vrouwtjes elkaars' clitoris met vinnen en hun snuit en ook de mannetjes hebben op allerlei manieren seks met elkaar. Tuimelaars zijn hyper seksuele dieren. Ze hebben veel verschillende seksuele ervaringen, de vrouwtjes masturberen ook. Dat ze daar daadwerkelijk genot aan beleven ligt dus voor de hand.' Uit het recente onderzoek van de Mount Holyoke universiteit blijkt daar dus inderdaad fysiek bewijs van te zijn.

Het onderzoek en de resultaten vind je op de website Current Biology / Cell.com.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden