Dolfijnen & lesbische seks

Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwelijke dolfijnen een ontwikkelde clitoris hebben waarmee ze genot kunnen beleven, wat kan verklaren waarom ze regelmatig seks met elkaar hebben.

In de studie zijn de genitaliën van 11 vrouwelijke tuimelaars onderzocht (nadat zij een natuurlijke dood waren gestorven). Daaruit bleek dat de clitoris van de dolfijnen vele bloedvaten, zwellichamen en zenuwuiteinden hebben net onder de huid. De onderzoekers concluderen daaruit dat de dolfijnen daarom genot kunnen beleven op eenzelfde manier als een menselijke clitoris werkt.

Een begrijpelijke ontdekking, vindt bioloog en hoofdonderzoeker Patricia Brennan, bioloog uit het Amerikaanse Massachusetts, want het past bij de hoeveelheid seks die dolfijnen hebben. Ze vertelt aan NewScientist dat dolfijnen vaak seks hebben als sociale bezigheid, niet alleen om zich voort te planten. Dat de clitoris functioneel is vindt ze daarom een logische conclusie. Ze vult aan: 'Niet alleen hebben ze het hele jaar door seks met elkaar voor de lol, er wordt geen onderscheid gemaakt in geslacht. Zo stimuleren de vrouwtjes elkaars' clitoris met vinnen en hun snuit en ook de mannetjes hebben op allerlei manieren seks met elkaar. Tuimelaars zijn hyper seksuele dieren. Ze hebben veel verschillende seksuele ervaringen, de vrouwtjes masturberen ook. Dat ze daar daadwerkelijk genot aan beleven ligt dus voor de hand.' Uit het recente onderzoek van de Mount Holyoke universiteit blijkt daar dus inderdaad fysiek bewijs van te zijn.

Het onderzoek en de resultaten vind je op de website Current Biology / Cell.com.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden