De Geliefden

De Geliefden vertelt het verhaal van Jacqueline en Rosa. Als twintigers hebben ze een intense relatie, maar als er keuzes over de toekomst gemaakt moeten worden, gaan ze uit elkaar. Na de breuk slaan ze ieder een tegenovergestelde richting in. Jacqueline maakt carrière, hijst zich dagelijks in kostbare mantelpakken en koopt een Range Rover omdat alle mannen bij haar op kantoor ook zo'n auto hebben. Rosa gaat daarentegen op zoek naar een meer holistische manier van leven, heeft geen vaste verblijfplaats, werkt op boerderijen en boomgaarden in Italië, Noorwegen en Ierland en is altijd platzak.

Na veertig jaar, als Rosa het zwerven moe is en Jacqueline net met pensioen is gegaan, kijken ze terug. Ze vragen zich af of de keuzes die ze gemaakt hebben - weggaan of blijven, werken of losbreken - de juiste waren. Hebben ze geleefd zoals ze wilden? Zijn ze veranderd na al die jaren? En waarom blijven ze aan elkaar denken? In haar weergaloos geestige en trefzekere debuut maakt Willemijn Kranendonk de rekening op van twee uiteenlopende vrouwenlevens.

De Geliefden van Willemijn Kranendonk is vanaf vrijdag 28 januari verkrijgbaar in de boekhandels.

Boekhandel Hijman Ongerijmd te Arnhem viert de verschijning van het boek extra feestelijk, want Willemijn heeft in de winkel gewerkt. Lees hier over de speciale actie.

ISBN: 9789028213029, Uitgeverij Van Oorschot.

 

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden