De Geliefden

De Geliefden vertelt het verhaal van Jacqueline en Rosa. Als twintigers hebben ze een intense relatie, maar als er keuzes over de toekomst gemaakt moeten worden, gaan ze uit elkaar. Na de breuk slaan ze ieder een tegenovergestelde richting in. Jacqueline maakt carrière, hijst zich dagelijks in kostbare mantelpakken en koopt een Range Rover omdat alle mannen bij haar op kantoor ook zo'n auto hebben. Rosa gaat daarentegen op zoek naar een meer holistische manier van leven, heeft geen vaste verblijfplaats, werkt op boerderijen en boomgaarden in Italië, Noorwegen en Ierland en is altijd platzak.

Na veertig jaar, als Rosa het zwerven moe is en Jacqueline net met pensioen is gegaan, kijken ze terug. Ze vragen zich af of de keuzes die ze gemaakt hebben - weggaan of blijven, werken of losbreken - de juiste waren. Hebben ze geleefd zoals ze wilden? Zijn ze veranderd na al die jaren? En waarom blijven ze aan elkaar denken? In haar weergaloos geestige en trefzekere debuut maakt Willemijn Kranendonk de rekening op van twee uiteenlopende vrouwenlevens.

De Geliefden van Willemijn Kranendonk is vanaf vrijdag 28 januari verkrijgbaar in de boekhandels.

Boekhandel Hijman Ongerijmd te Arnhem viert de verschijning van het boek extra feestelijk, want Willemijn heeft in de winkel gewerkt. Lees hier over de speciale actie.

ISBN: 9789028213029, Uitgeverij Van Oorschot.

 

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden