LHBTI kieswijzer

COC Nederland: De regionale COC verenigingen en COC Nederland lanceerden op 25 februari Rainbowvote.NU, de kieswijzer voor de LHBTI gemeenschap. Daar lees je in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart hoe gemeentelijke partijen denken over LHBTI-kwesties. Er doet een recordaantal partijen mee aan de kieswijzer.

Op Rainbowvote.NU lees je bijvoorbeeld hoe gemeentelijke partijen geweld en discriminatie tegen LHBTI-personen willen aanpakken, hoe ze acceptatie op school willen bevorderen en of ze potentieel kwetsbare groepen als LHBTI-ouderen, asielzoekers en dak- en thuisloze LHBTI personen willen steunen.

Ook lees je hoe partijen denken over zaken als regenboogzebrapaden, mannenontmoetingsplaatsen en genderinclusieve toiletten op het gemeentehuis.

Verder presenteren partijen hun regenboogkandidaten: mensen die zelf LHBTI zijn en/of die zich bijzonder inzetten voor de LHBTI gemeenschap.

Voor een groot deel van de LHBTI-gemeenschap spelen LHBTI-kwesties een rol bij hun keuze in het stemhokje. Uit een onderzoek van OUTtv blijkt dat negen op de tien (87%) LHBTI-personen in Nederland dit belangrijk vinden.

Ga naar Rainbowvote.NU

Een recordaantal van ruim 500 gemeentelijke politieke partijen uit 200 gemeenten doet bij deze verkiezingen mee aan Rainbowvote.NU. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 waren dat ruim 300 partijen uit 126 gemeenten. Er is dus sprake een toename van circa 60 procent. 

Rainbowvote.NU is het resultaat van samenwerking tussen de 20 regionale COC verenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie.

Lees het hele bericht op de website van COC Nederland.

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden