LHBTI kieswijzer

COC Nederland: De regionale COC verenigingen en COC Nederland lanceerden op 25 februari Rainbowvote.NU, de kieswijzer voor de LHBTI gemeenschap. Daar lees je in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart hoe gemeentelijke partijen denken over LHBTI-kwesties. Er doet een recordaantal partijen mee aan de kieswijzer.

Op Rainbowvote.NU lees je bijvoorbeeld hoe gemeentelijke partijen geweld en discriminatie tegen LHBTI-personen willen aanpakken, hoe ze acceptatie op school willen bevorderen en of ze potentieel kwetsbare groepen als LHBTI-ouderen, asielzoekers en dak- en thuisloze LHBTI personen willen steunen.

Ook lees je hoe partijen denken over zaken als regenboogzebrapaden, mannenontmoetingsplaatsen en genderinclusieve toiletten op het gemeentehuis.

Verder presenteren partijen hun regenboogkandidaten: mensen die zelf LHBTI zijn en/of die zich bijzonder inzetten voor de LHBTI gemeenschap.

Voor een groot deel van de LHBTI-gemeenschap spelen LHBTI-kwesties een rol bij hun keuze in het stemhokje. Uit een onderzoek van OUTtv blijkt dat negen op de tien (87%) LHBTI-personen in Nederland dit belangrijk vinden.

Ga naar Rainbowvote.NU

Een recordaantal van ruim 500 gemeentelijke politieke partijen uit 200 gemeenten doet bij deze verkiezingen mee aan Rainbowvote.NU. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 waren dat ruim 300 partijen uit 126 gemeenten. Er is dus sprake een toename van circa 60 procent. 

Rainbowvote.NU is het resultaat van samenwerking tussen de 20 regionale COC verenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie.

Lees het hele bericht op de website van COC Nederland.

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden