Roze Korenfestival

Op zaterdag 7 mei komen 12 LHBTIQ+ koren uit heel Nederland naar Den Haag voor de tweede editie van het Nederlandse Roze Korenfestival. Bijna 300 zangers en zangeressen zullen de longen uit hun lijven zingen tijdens Tutti 2022 – The Royal Edition. 's Middags zijn er optredens op markante plekken in de binnenstad van Den Haag en 's avonds een festivalconcert in Amare.

Na een uitstel van 2 jaar zijn de koren blij dat ze eindelijk kunnen optreden in de Hofstad. Om het eigen plezier in het zingen te laten zien. Het publiek daarmee te vermaken. En om een steentje bij te dragen aan de zichtbaarheid van de kleurrijke en diverse LHBTIQ+ gemeenschap.

Tussen 13:30 en 17:00 uur verspreiden de koren zich over verschillende buitenpodia in de binnenstad. Op de Grote Markt, naast 't Goude Hooft en in de Haagsche Bluf, zullen zij hun kunsten aan het Haagse publiek laten horen en zien.

Naast de buitenoptredens zijn alle koren ook te zien tijdens een groots festivalconcert, dat start om 19.00u in de Concertzaal van Amare. Het belooft een verassende en kleurrijke avond te worden met veel verschillende stijlen van muziek. Van klassiek tot pop, van musical tot chansons. Vrolijkheid en melancholie wisselen elkaar af.

De organisatie heeft hiermee een gevarieerd programma samengesteld en hard gewerkt om het festival ook financieel mogelijk te maken. Met behulp van een aantal landelijke en regionale fondsen en COC Haaglanden is dit gelukt. Ook de gemeente steunt het initiatief, en niet alleen financieel. Martin van der Ark, voorzitter van de stichting Nederlands Rozekorenfestival (NRKF), zegt hierover: “Wij zijn trots dat burgemeester Van Zanen van Den Haag het festival komt openen. Dat toont de betrokkenheid van de gemeente Den Haag bij de LHBTIQ+ gemeenschap in de stad.”

Het festival is een initiatief van de stichting Nederlands Rozekorenfestival (NRKF), die de bekendheid en zichtbaarheid wil vergroten van alle LHBTIQ+ koren in Nederland. En is ontstaan als Nederlandse variant van het Europese LHBTI-korenfestival Various Voices.

De organisatie van deze editie is in handen van de Haagse koren Vox Rosa, het langst bestaande homomannenkoor van Nederland, en vrouwenkoor de Heksenketel.

Kaartjes voor het festivalconcert zijn te bestellen via de website van Amare (www.amare.nl). Meer informatie over het festival vind je op de website van het NRKF (www.nrkf.nl).

Tutti 2022 – The Royal Edition wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds, CultuurSchakel, Fonds 1818, VSB-Fonds en COC Haaglanden.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden