White House Press Secretary

President Joe Biden heeft Karine Jean-Pierre aangewezen als de opvolger van de huidige perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, die op 13 mei haar functie neerlegt. Karine Jean-Pierre (44) wordt de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksuele persoon in deze topfunctie.

Met de pers deelde Karine Jean-Pierre een verhaal over hoe ze is gekomen waar ze nu is. Haar studenten op de Columbia University in New York stelden haar die vraag eerder. 'Volg je passie', antwoordde zij. 'Focus op waar je in gelooft. Houd die focus vast, want die is belangrijk. En ja, je zult het moeilijk krijgen, maar de beloningen zijn behoorlijk geweldig.'

Donderdag werd bekend gemaakt dat Jean-Pierre de nieuwe White House Press Secretary wordt. 'Een emotionele dag', zegt zij. 'Dit is een historisch moment, dat realiseer ik me heel goed. Het is belangrijk voor zoveel communities, dat ik hier nu sta. Het is een eer en een voorrecht en ik zal mijn uiterste best doen om de President en de First lady te representeren, net als het Amerikaanse volk.'  

Karina Jean-Pierre werd geboren in Martinique en haar ouders komen uit Haïti. Zij emigreerden naar de VS toen Karina vijf jaar oud was. Ze groeide op in Queens, New York en studeerde aan het New York Institute of Technology, waar ze een doctorsgraad behaalde. Ze werkte eerder voor verschillende presidentiële campagnes van Democratische kandidaten, zoals John Edwards (2004), Barack Obama (2008 en 2012) en Joe Biden (2020). Toen Biden de verkiezingen won in november 2020 werd Karina plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis.

Karina Jean-Pierre heeft een relatie met CNN-journalist Suzanne Malveaux, ze hebben samen een dochter. Op 13 mei begint ze haar functie als perschef en zal ze de internationale pers dagelijks te woord staan over het Amerikaanse regeringsbeleid.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden