White House Press Secretary

President Joe Biden heeft Karine Jean-Pierre aangewezen als de opvolger van de huidige perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, die op 13 mei haar functie neerlegt. Karine Jean-Pierre (44) wordt de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksuele persoon in deze topfunctie.

Met de pers deelde Karine Jean-Pierre een verhaal over hoe ze is gekomen waar ze nu is. Haar studenten op de Columbia University in New York stelden haar die vraag eerder. 'Volg je passie', antwoordde zij. 'Focus op waar je in gelooft. Houd die focus vast, want die is belangrijk. En ja, je zult het moeilijk krijgen, maar de beloningen zijn behoorlijk geweldig.'

Donderdag werd bekend gemaakt dat Jean-Pierre de nieuwe White House Press Secretary wordt. 'Een emotionele dag', zegt zij. 'Dit is een historisch moment, dat realiseer ik me heel goed. Het is belangrijk voor zoveel communities, dat ik hier nu sta. Het is een eer en een voorrecht en ik zal mijn uiterste best doen om de President en de First lady te representeren, net als het Amerikaanse volk.'  

Karina Jean-Pierre werd geboren in Martinique en haar ouders komen uit Haïti. Zij emigreerden naar de VS toen Karina vijf jaar oud was. Ze groeide op in Queens, New York en studeerde aan het New York Institute of Technology, waar ze een doctorsgraad behaalde. Ze werkte eerder voor verschillende presidentiële campagnes van Democratische kandidaten, zoals John Edwards (2004), Barack Obama (2008 en 2012) en Joe Biden (2020). Toen Biden de verkiezingen won in november 2020 werd Karina plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis.

Karina Jean-Pierre heeft een relatie met CNN-journalist Suzanne Malveaux, ze hebben samen een dochter. Op 13 mei begint ze haar functie als perschef en zal ze de internationale pers dagelijks te woord staan over het Amerikaanse regeringsbeleid.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden