Eurovisie Songfestival 2022

Nederland is door! S10 plaatse zich gisteren in Turijn voor de finale van 66ste editie van het Eurovision Songfestival, komende zaterdag. Naast Nederland zijn ook Armenië, IJsland, Zwitserland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne en Moldavië door.  

Foto: S10 tijdens het optreden. [EBU]

Donderdag is de tweede halve finale en wordt bekend wie er zaterdag nog meer op het podium staan. De deelnemers van de tweede halve finale zijn Finland, Israël, Servië, Azerbeidzjan, Georgië, Malta, Australië, Cyprus, Ierland, Noord- Macedonië, Estland, Roemenië, Polen, Montenegro, België, Zweden en Tsjechië.  

De live-uitzending is donderdag te volgen via NPO 1.

 

 

Songfestival + gay community

'Hou jij van het Songfestival? Maar jij bent toch niet gay?' Het is vaak de eerste vraag die Ruben Messelink krijgt zodra hij zegt dat hij het Songfestival leuk vindt. Waarom wordt het Songfestival zo vaak geassocieerd met de gay community? Ruben zoekt het uit samen met Marc Kabbedijk, eigenaar van Gaycafé Ferry en dr. Abby Waysdorf van de Universiteit Utrecht. NPO Radio 2, mei 2021: Lees hier meer en luister de podcast.

Op YouTube staat een video met 'alle' LGBT-songs van 1956-2021. Je vind 'm hier!

Dit jaar is het bijvoorbeeld de Australische inzending Not The Same die de gay community een hart onder de riem steekt. Zanger Sheldon Riley zingt in deze ballad over zijn moeilijke jeugd: Hij is homo, heeft het syndroom van Asperger en groeide op in een streng gelovig gastgezin.  

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden