Eurovisie Songfestival 2022

Nederland is door! S10 plaatse zich gisteren in Turijn voor de finale van 66ste editie van het Eurovision Songfestival, komende zaterdag. Naast Nederland zijn ook Armenië, IJsland, Zwitserland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne en Moldavië door.  

Foto: S10 tijdens het optreden. [EBU]

Donderdag is de tweede halve finale en wordt bekend wie er zaterdag nog meer op het podium staan. De deelnemers van de tweede halve finale zijn Finland, Israël, Servië, Azerbeidzjan, Georgië, Malta, Australië, Cyprus, Ierland, Noord- Macedonië, Estland, Roemenië, Polen, Montenegro, België, Zweden en Tsjechië.  

De live-uitzending is donderdag te volgen via NPO 1.

 

 

Songfestival + gay community

'Hou jij van het Songfestival? Maar jij bent toch niet gay?' Het is vaak de eerste vraag die Ruben Messelink krijgt zodra hij zegt dat hij het Songfestival leuk vindt. Waarom wordt het Songfestival zo vaak geassocieerd met de gay community? Ruben zoekt het uit samen met Marc Kabbedijk, eigenaar van Gaycafé Ferry en dr. Abby Waysdorf van de Universiteit Utrecht. NPO Radio 2, mei 2021: Lees hier meer en luister de podcast.

Op YouTube staat een video met 'alle' LGBT-songs van 1956-2021. Je vind 'm hier!

Dit jaar is het bijvoorbeeld de Australische inzending Not The Same die de gay community een hart onder de riem steekt. Zanger Sheldon Riley zingt in deze ballad over zijn moeilijke jeugd: Hij is homo, heeft het syndroom van Asperger en groeide op in een streng gelovig gastgezin.  

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden