It's Raining Men! Them! Femme!

De Amsterdamse dj Darling Peter is in samenwerking met Laser en Sony Music het specifiek op queer-artiesten gerichte label Darling Records gestart. De eerste single op het label is 'It's Raining Men! Them! Femme!' van Darling Peter feat. Envy Peru & Vula. Deze bewerking van The Weather Girls-klassieker 'It's Raining Men' verschijnt op vrijdag 15 juli en is – anders dan het origineel – een 'celebration of all genders'.

Artwork by Cyriel Jacobs

'It's Raining Men' is een van de meest bekende gay anthems aller tijden, maar de track kon wel een queer opfrisbeurt gebruiken. De LHBTQI+ community is even kleurrijk als veelzijdig en verdient een versie die het volledige spectrum accepteert en bejubelt. Reden voor dj Darling Peter, tevens de drijvende kracht achter het nieuwe Darling Records, om aan de vooravond van Pride Amsterdam 'It's Raining Men! Them! Femme!' uit te brengen. 'Met de track wil ik meer aandacht vragen voor genderidentiteit. Laten zien dat er veel meer is dan een man of vrouw zijn. Iedereen is uniek. Man, vrouw, trans, non-binair, noem maar op', aldus Darling Peter. 'Voor veel mensen is het nog altijd een 'ver-van-hun-bed-show' en voelt de term LHBTQI+ als een lettersoep. Maar je kunnen identificeren voelt als thuiskomen, dus een track als deze blijkt hard nodig.'  

Het 'thuiskomen' is ook het idee achter platenlabel Darling Records, dat 'It's Raining Men! Them! Femme!' uitbrengt. Darling Peter (een alias van Peter van Vught) heeft samen met Sony Music een plek willen creëren voor artiesten die niet in de 'normale hokjes' passen, of door reguliere labels worden gevraagd om hun geaardheid onbesproken of bewust vaag te houden. 'Wake up honey, it's 2022! We hebben meer zichtbaarheid nodig, meer authentieke artiesten die trots zijn op wie ze zijn', zo stelt Peter. 'Daar staat Darling Records voor. The future is queer!'

Darling Peter (he/him) is al jaren actief als dj met als thuishavens Amsterdam en Barcelona. Tevens is hij de drijvende kracht achter diverse queer events, waaronder zijn eigen clubnacht Sweetie Darling in club Lovelee in Amsterdam. De viering van genders die tijdens die clubnachten wordt uitgedragen, is tevens het motto van platenlabel Darling Records. 'It's Raining Men! Them! Femme!' is de eerste release en hierop zijn featurings weggelegd voor Envy Peru en Vula Vox. De Peruviaanse drag queen Envy Peru (she/her) is dit jaar een van de ambassadeurs voor Pride Amsterdam en werd bekend door haar winst met 'Drag Race Holland'. Ook is ze het gezicht van de jury in het RTL4-programma 'Make Up Your Mind' en lanceerde ze een eigen make-up lijn bij Mac Cosmetics. De Engelse zangeres Vula Vox (she/her) is onder meer bekend van haar werk met Basement Jaxx, Dizzy Rascal en Riton (wereldhit 'Turn Me On').

 

Volg op Instagram:

Darling Records / Darling Peter / Envy Peru / Vula Vox

#darlingrecordsmusic

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden