Roffa Mon Amour

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam.

Het hele filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022) van Martika Ramirez Escobar. Andere films dit jaar zijn bijvoorbeeld Sonne (2022) van Kurdwin Ayub: Over een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar die voor de drie hartsvriendinnen komt als een verrassing, of Noche de Fuego (2021) van Tatiana Huezo: Over drie vriendinnen die opgroeien in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels. Ook zie je op 24 augustus de Ukraine special The Earth is Blue as an Orange (2020) van Iryna Tsilyk en is op 27 augustus de uitreiking van de New Amour Award, een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie.

Lisa Smith is de oprichter van het festival. Ze vertelt: 'Roffa Mon Amour heb ik tien jaar geleden opgericht met een vriendin uit liefde voor film. We werkten bij een bioscoop en zagen daar bijna alle films die

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het laatste voorjaar

Langverwachte derde roman van Minke Douwesz! Verlies en verandering kenmerken het leven, in dit geval het leven van Ese Jelles, die op de fiets- en in haar hoofd en verleden- een bijzondere reis maakt.

Lees verder

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden