Roffa Mon Amour

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam.

Het hele filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022) van Martika Ramirez Escobar. Andere films dit jaar zijn bijvoorbeeld Sonne (2022) van Kurdwin Ayub: Over een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar die voor de drie hartsvriendinnen komt als een verrassing, of Noche de Fuego (2021) van Tatiana Huezo: Over drie vriendinnen die opgroeien in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels. Ook zie je op 24 augustus de Ukraine special The Earth is Blue as an Orange (2020) van Iryna Tsilyk en is op 27 augustus de uitreiking van de New Amour Award, een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie.

Lisa Smith is de oprichter van het festival. Ze vertelt: 'Roffa Mon Amour heb ik tien jaar geleden opgericht met een vriendin uit liefde voor film. We werkten bij een bioscoop en zagen daar bijna alle films die uitkwamen. We wilden in de zomer graag films aanbieden die we op festivals zagen. 

De keuze voor programmering is daarmee eigenlijk altijd heel persoonlijk geweest; we kijken naar films die ons het afgelopen jaar hebben geraakt. Of films uit het verleden die destijds een grote impact op ons hebben gehad.

We houden daarbij rekening met een breed en divers aanbod met films van over de hele wereld. Er is altijd queer cinema, maar niet alleen maar. We hebben dit jaar bijvoorbeeld ook samengewerkt met Rotterdam Pride.'

Het complete programma van Roffa Mon Amour vind je op de website van het festival. De 'queer minded' films dit jaar zijn Neptune Frost op 20 augustus en de Zweedse klassieker Fucking Åmål van Lukas Moodysson op 27 augustus.

Zij aan Zij mag kaarten weggeven!

Wil jij naar dit mooie festival in Rotterdam? Doe mee met de winactie!

Win! Twee kaarten voor Roffa Mon Amour!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden