Roffa Mon Amour

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam.

Het hele filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022) van Martika Ramirez Escobar. Andere films dit jaar zijn bijvoorbeeld Sonne (2022) van Kurdwin Ayub: Over een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar die voor de drie hartsvriendinnen komt als een verrassing, of Noche de Fuego (2021) van Tatiana Huezo: Over drie vriendinnen die opgroeien in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels. Ook zie je op 24 augustus de Ukraine special The Earth is Blue as an Orange (2020) van Iryna Tsilyk en is op 27 augustus de uitreiking van de New Amour Award, een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie.

Lisa Smith is de oprichter van het festival. Ze vertelt: 'Roffa Mon Amour heb ik tien jaar geleden opgericht met een vriendin uit liefde voor film. We werkten bij een bioscoop en zagen daar bijna alle films die

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden