Allemaal Mee

In februari 2022 kwam mijn kinderboek 'ALLEMAAL MEE' uit. Daar ging een lange tijd van schrijven en intensief bezig zijn met seksuele diversiteit aan vooraf. Tien jaar geleden kregen alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket cadeau voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw, waarin seksuele diversiteit aan bod kwam. Wanneer er, bijvoorbeeld in boeken, aandacht is voor dit thema, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero. In die periode was ik leerkracht op een basisschool in Nijmegen. Op school waren veel kinderen uit twee-moedergezinnen. Er waren toen nauwelijks boeken te vinden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarin seksuele diversiteit voorkwam. Dit boekenpakket was een eyeopener. Mijn belangstelling voor boeken met dit thema groeide. Via de boekenwinkels, internet en bibliotheek verzamel ik nog steeds nieuwe titels voor deze leeftijdsgroep.

Het leek me fijn om korte verhalen voor te lezen waardoor kinderen uit een vader/moedergezin ontdekken dat er verschillende gezinsvormen zijn en kinderen uit een gezin met twee moeders (of twee vaders) zich kunnen herkennen in de gezinssituatie. Dat vond ik niet en ik zocht naar mogelijkheden om zelf zo'n boek te schrijven.

En dat is gelukt! In de zomervakantie, acht jaar geleden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden