Allemaal Mee

In februari 2022 kwam mijn kinderboek 'ALLEMAAL MEE' uit. Daar ging een lange tijd van schrijven en intensief bezig zijn met seksuele diversiteit aan vooraf. Tien jaar geleden kregen alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket cadeau voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw, waarin seksuele diversiteit aan bod kwam. Wanneer er, bijvoorbeeld in boeken, aandacht is voor dit thema, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero. In die periode was ik leerkracht op een basisschool in Nijmegen. Op school waren veel kinderen uit twee-moedergezinnen. Er waren toen nauwelijks boeken te vinden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarin seksuele diversiteit voorkwam. Dit boekenpakket was een eyeopener. Mijn belangstelling voor boeken met dit thema groeide. Via de boekenwinkels, internet en bibliotheek verzamel ik nog steeds nieuwe titels voor deze leeftijdsgroep.

Het leek me fijn om korte verhalen voor te lezen waardoor kinderen uit een vader/moedergezin ontdekken dat er verschillende gezinsvormen zijn en kinderen uit een gezin met twee moeders (of twee vaders) zich kunnen herkennen in de gezinssituatie. Dat vond ik niet en ik zocht naar mogelijkheden om zelf zo'n boek te schrijven.

En dat is gelukt! In de zomervakantie, acht jaar geleden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden