Allemaal Mee

In februari 2022 kwam mijn kinderboek 'ALLEMAAL MEE' uit. Daar ging een lange tijd van schrijven en intensief bezig zijn met seksuele diversiteit aan vooraf. Tien jaar geleden kregen alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket cadeau voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw, waarin seksuele diversiteit aan bod kwam. Wanneer er, bijvoorbeeld in boeken, aandacht is voor dit thema, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero. In die periode was ik leerkracht op een basisschool in Nijmegen. Op school waren veel kinderen uit twee-moedergezinnen. Er waren toen nauwelijks boeken te vinden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarin seksuele diversiteit voorkwam. Dit boekenpakket was een eyeopener. Mijn belangstelling voor boeken met dit thema groeide. Via de boekenwinkels, internet en bibliotheek verzamel ik nog steeds nieuwe titels voor deze leeftijdsgroep.

Het leek me fijn om korte verhalen voor te lezen waardoor kinderen uit een vader/moedergezin ontdekken dat er verschillende gezinsvormen zijn en kinderen uit een gezin met twee moeders (of twee vaders) zich kunnen herkennen in de gezinssituatie. Dat vond ik niet en ik zocht naar mogelijkheden om zelf zo'n boek te schrijven.

En dat is gelukt! In de zomervakantie, acht jaar geleden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden