Allemaal Mee

In februari 2022 kwam mijn kinderboek 'ALLEMAAL MEE' uit. Daar ging een lange tijd van schrijven en intensief bezig zijn met seksuele diversiteit aan vooraf. Tien jaar geleden kregen alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket cadeau voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw, waarin seksuele diversiteit aan bod kwam. Wanneer er, bijvoorbeeld in boeken, aandacht is voor dit thema, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero. In die periode was ik leerkracht op een basisschool in Nijmegen. Op school waren veel kinderen uit twee-moedergezinnen. Er waren toen nauwelijks boeken te vinden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarin seksuele diversiteit voorkwam. Dit boekenpakket was een eyeopener. Mijn belangstelling voor boeken met dit thema groeide. Via de boekenwinkels, internet en bibliotheek verzamel ik nog steeds nieuwe titels voor deze leeftijdsgroep.

Het leek me fijn om korte verhalen voor te lezen waardoor kinderen uit een vader/moedergezin ontdekken dat er verschillende gezinsvormen zijn en kinderen uit een gezin met twee moeders (of twee vaders) zich kunnen herkennen in de gezinssituatie. Dat vond ik niet en ik zocht naar mogelijkheden om zelf zo'n boek te schrijven.

En dat is gelukt! In de zomervakantie, acht jaar geleden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden